Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
MamaMy - майстор
И аз разглобявам постоянно няколко. Затова и пиша, че да няма и други като нас. И аз се бях заблудил, но като махнах нацяло мотора и опаа греда, имало чалъм. Дори един мотор имам пред мен. Мога веднага да фотна. По него няма никакъв начин за реглаж. Направен е само да го нанижеш на местото му и да стегнеш. Ама като загледаш пералнята нагоре с краката и се оказва друго. Местото е чалъма. :)
Илчо Илиев - майстор
Бря, това ми стана интересно, дай да видя как е направено,че имам проблем с това обтягане, на едната скубачка не можах да го измисля добре това обтягане и като се натовари и ремъчето боксува..
На другата е с трапецовиден ремък и няма проблеми,но с пистовия приплъзва,е подобрих малко уж обтягането,но като станат пилетата ще го пробвам...

:partyman: :partyman: :partyman:
stefarata - специалист
интересното е, че за този модел пералня ( Whirpool AWO 5345) ремъка го дават друг- J5 1239, но и този е неоткриваем. Този от линка на колегата отдавна го няма
stefarata - специалист
Намерих една последна бройка ремък като скъсаният- http://www.tetshop.bg/%D0%A0%D0%B5%D0%B ... 8/1238J4MA
Темата може да се трие
Andri01 - майстор
Щях да ти дам друг съвет,но ти си намери ремък. Преди доста години ,останехме без ремък на охлаждането на една лодка. Куба,ранен след обяд ,а там си е малко над 50-гр. на сянка. Един чорапогащник свърши идеална работа,за да се приберем ни двигател. Че и разстоянието беше към 2-3 мили...доста за гребла :).
Илчо Илиев - майстор
Честно казано очаквах друга история от теб,тая с чорапените гащи съм я слушал във всякакви варианти,но има и още една...
Едни милиционери закъсали с патрулката,скъсали ремъка на охлаждането...
Спрели един тираджия да им оправи колата,но...нямал такъв ремък и извадил 2 презерватива ,вързал ги и ги сложил вместо ремъка и милицията била в движение...
Като се прибрали и рапортуват на дежурния и оня ги праща в аптеката да вземат една чанта предпазители,да има у всяка кола...
Наредил се единия милиционер и дал поръчката на аптекарката и докато оня се туткала,какво си мислят другите от опашката...
Имало мъж на средна възраст, девойка на 20 г. и ....една баба....
Мъжа си мислел,тия до сега ни биеха,а сега вече и ще ни еб@т.....
Момата си мислела,е ще ни еб@т,но поне ще ни пазят..
А бабата се провикнала от края на опашката......от кое районно сте бабините.....
Andri01 - майстор
Е,може ,но историята е истинска. :lol:
teon - специалист
Andri01 написа:
Преди доста години ,останехме без ремък на охлаждането на една лодка.
...към Илчо и другите: колеги, айде четете по-внимателно де...човека е писал: ''Преди доста години''...ма то едно време какви презервативи имаше само ейй :wink: ...сега само дефектна стока- речеш да го сложиш те едни меки ,огъват се :?...
Andri01 - майстор
Как ще го сложиш - правят ги 3 номера по големи вече !!
stefarata - специалист
Проблемът се оказа по-сериозен. Сложих новия ремък и при първото завъртане той изхвръкна. Между другото ми направи впечатление, че около колелото на барабана дето стои ремъка има доста ръжда. Та сега си ги навързвам нещата, че май са заминали лагерите. Освен това като въртя на ръка барабана от колелото се усеща румолене.

Тема "Скъсан ремък пералня-заменяемост" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: