Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
nautilus33 - майстор
Hoвoceлckи написа:
С вода. Замазка цимент, пясък и мрежа :? Това е нова технология. Здрава ли е външната мазилка? Ако се рони, трябва да се свали до здраво. А как ще се лепи ТИ си е отделно. Лесно, бързо и практичное на "кюфтета" и дюбели. В надеждността лично аз имам съмнения, но всеки решава сам за себе си.
OK. Иначе за замаската, май някой така ми беше казал. А, ако е изолация, ще викаме един роднина, понеже разбира :) Това на кюфтета не го разбрах как става, но той сигурно ще знае.
lov - майстор
Подобни на твоите кръпки правих преди 3 години. Но там си беше от не добре дрениран терен и направо си беше текла река. На всичко от горе зимата беше и мръзнало. Кърпежлъка с пясък и цимент и добавка заместител на вар. Бих дал и линк ама се въздържам щото форума нали стана комерсиален. :lol:
Подготовката тухлата и там каквото е останало от тях до здраво. Грундиране с дълбоко проникващ грунд или бетонконтакт с някаква пръскалка. Ползвах и двете щото каквото ми се намираше под ръка. Разлика не намирам и при двете изпълнения. И понеже имаше и и поражения на по големи участъци после цялата стена шпакловка с мрежа.
nautilus33 - майстор
Благодаря. Ще видя какво има по магазините и ще действам.
lov - майстор
За шпакловката ползвах Дуо контакт и едно майсторче ме светна как докато не е стегнала като се мине с една влажна дунапренена гъбичка за финиш става като ефект на ситно пръскана мазилка. И после грунд и латекс.
kozl - майстор
nautilus33 написа:
Чираче написа:
От къде идва влагата? Какво има от другата страна на стената? Ако не отстраниш източника на влагата, всичко е безсмислено.
От другата страна е улицата, т.е. външна стена. Отвън като пипах, не ми се видя да има влага, макар и там мазилката(хоросан) да се руши, но там след около месец ще се слага или външна изолация, или ще се махне старата мазилка(хоросан) и с цимент и пясък + мрежа евентуално.
Та, за това предполагам влагата е от това, че е имало много багаж, плътно нареден до стената, и тя не е можела да "диша". Иначе не се сещам от къде другаде ще дойде.
Отвън е улица и тратоара опира в стената (фасадата)?
Какво е нивото на плочата спрямо тротоара?
Как се отводнява покрива?
Под балатума какво има - пръст ли?
Това над балатума какво е - дървени талпи или летви в-у зидарията?
Вътрешният ъгъл на снимката е и външен, т.е. към фасадата са и двете стени към ъгъла?
Търси източника, въпросите са насочващи.
Ако не са мръзнали, тухлите ти са некачествени, с повишено съдържание на варовици. Такива тухли се разпадат при контакт с влага и вода. (Моето предположение клони към разпад от замръзване на влагата в тухлите, но тогава пораженията отвън, при проникваща външна влага би требвало да са по-големи, освен ако къщата не е вкопана :? )
Първо откриваш източника.
Второ премахваш действието му в-у стената.
След това възстановяваш стената.
Иначе смисъла на упражнението се губи.
Hoвoceлckи - майстор
Ще си позволя да се повторя:
Hoвoceлckи написа:
Конденз. От разликата в температурите на стената и околната среда. Щом ще слагате външна ТИ смятам, че проблемът ще изчезне от самосебе си.
Имал съм подобен случай и проблема се реши с една термоизолираща боя отвътре. Става въпрос за мухъл, който естествено е следствие на влага. Лично бях скептичен, но "пред фактите и боговете мълчат" :wink:
kuuuuuul - майстор
lov написа:
Подобни на твоите кръпки правих преди 3 години. Но там си беше от не добре дрениран терен и направо си беше текла река. На всичко от горе зимата беше и мръзнало. Кърпежлъка с пясък и цимент и добавка заместител на вар. Бих дал и линк ама се въздържам щото форума нали стана комерсиален. :lol:
Подготовката тухлата и там каквото е останало от тях до здраво. Грундиране с дълбоко проникващ грунд или бетонконтакт с някаква пръскалка. Ползвах и двете щото каквото ми се намираше под ръка. Разлика не намирам и при двете изпълнения. И понеже имаше и и поражения на по големи участъци после цялата стена шпакловка с мрежа.
:supz: Това е начина,забравете варта там където има влага(и не само там).Има достатъчно заместители.
nikolovvd - майстор
Много е вероятно и от улицата/тротоара да влиза влага/вода!
Преди да започнеш с топлоизолацията махни първите два реда плочки, които опират до къщата. Изкопай малко надолу покрай фасадата и направи някаква хидроизолация. След това като връщаш обратно тротоарните плочки им дай повечко наклон, така че водата която се стича от къщата да се отведе по-бързо към средата на тротоара и улицата. Прегледаи и състоянието на тротоара, защото често при качване на МПС на тротоара той поддава и се образуват хлътвания, в които се събира вода, която в последствие влиза под плочките.
Това е най-елементарното и бързо упражнение. Ако искаш да го направиш както е по книгите, трябва да копаеш поне на метър под нивото на тротоара и да положиш хидроизолация. Има теми във форума, които не е лошо да прочетеш преди да започнеш външната топлоизолация.
Когато гълташ хапче за главоболие отстраняваш болката, а не причината за нея.
nautilus33 - майстор
kuuuuuul написа:
lov написа:
:supz: Това е начина,забравете варта там където има влага(и не само там).Има достатъчно заместители.
В моя град изглежда не са и чували за заместител на вар. Какво друго мога да използвам, след като вар не се препоръчва?
Иначе купих цимент и дълбокопроникващ грунд, както ме посъветваха.
nautilus33 - майстор
nikolovvd написа:
Много е вероятно и от улицата/тротоара да влиза влага/вода!
Преди да започнеш с топлоизолацията махни първите два реда плочки, които опират до къщата. Изкопай малко надолу покрай фасадата и направи някаква хидроизолация. След това като връщаш обратно тротоарните плочки им дай повечко наклон, така че водата която се стича от къщата да се отведе по-бързо към средата на тротоара и улицата. Прегледаи и състоянието на тротоара, защото често при качване на МПС на тротоара той поддава и се образуват хлътвания, в които се събира вода, която в последствие влиза под плочките.
Това е най-елементарното и бързо упражнение. Ако искаш да го направиш както е по книгите, трябва да копаеш поне на метър под нивото на тротоара и да положиш хидроизолация. Има теми във форума, които не е лошо да прочетеш преди да започнеш външната топлоизолация.
Когато гълташ хапче за главоболие отстраняваш болката, а не причината за нея.
По принцип подът на стаята е на около 70-80см над нивото на тротоара. Подът е някаква змазка от цимент+хоросан може би. Оглеждах отвън, но не ми се струва, че има влага. Но мазилката е разрушена, тъй като ремонт на външната мазилка не е правен от повече от 15 години. Както предположи #kozl вътрешният ъгъл, който се вижда на снимките, е и външен. Т.е. две от стените са външни и точно по тях са пораженията. По другите две не сме оглеждали много, но на местата където стената се вижда, изглежда добре.
Прилагам снимка, за да се види по-добре какво е под балатума.

Изображение

Тема "Укрепване на стена разрушена от влага?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: