Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ИЗОБщО не мий с вода. Уплътни с вестник и го нанижи на дръжката на метлата...
hyankov83 - напреднал
Добре, след шкуренето е страшна мизерия. Да не го мия така ли? Но има прах от метал и шкурка колкото искаш. Какво да го направя - направо обезмасляване и търкане да изсъхне?

Между другото, почнах да шкуря най-голямото парче и съм на средата, но вече нямам здрава ръка, а мисля че вдишах и всички елементи от таблицата. Май ще търся шлайф машина.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Избърсваш с кърпа и обезмасляваш. Аз купувам литър спирт от аптеката и имам за всички нужди дълго време, кеф ти обезмасляване, кеф ти дезинфекция, кеф ти в чая :rolleyes:
Със шлайф няма да ти е по-леко. Не си свикнал, шкуриш с напрежение и затова така. Не вярвам да си чак кекав. Шкури само в една посока, не натискай много. Това е тайната на пиленето и шкуренето. При голям натист абразивът залепва за повърхността и нищо не прави. Експериментирай докато го усетиш.
Има си техника за безопасност - задължително с очила и силно пожелателно с дихателна маска. Добре дошъл в клуба :supz:
hyankov83 - напреднал
Маааайко, а аз до сега лъсках двупосочно с голямо натискане ... Добре, мерси за съветите, като се възстановя малко физически продължавам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
hyankov83 написа:
Маааайко, а аз до сега лъсках двупосочно с голямо натискане ... Добре, мерси за съветите, като се възстановя малко физически продължавам.
Щях да напиша нещо, ма не ги разбирам баш тия неща :lol: :lol: :lol:
hyankov83 - напреднал
Добре, а с 'Терминатор' не мога ли да сваля боята вместо да маам като луд и после само да 'нагрубя' повърхноста с шкурката?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Никакво нагрубяване на повърхността! Отде ти хрумна! :-) Можеш с терминатор, после с фина шкурка. Обаче, металът не е ли алуминий?
hyankov83 - напреднал
Алуминии мисля че е, да. И да не е 'Терминатор', кажи някоя химия или нещо с което да сваля тази боя по-лесно от бясно търкане.
lyubohar - майстор
Ама с това трябваше да почнеш!
Пък и аз трябваше да се сетя.

Щом е алуминий вероятно покритието е чрез елоксация,анодиране.
Това е нещо като оксидация с оцветяване.
Според мен може без да сваляш покритието.
Може само с метална вата 2-3 нули да го матираш леко и после обезмасляване,грунд и боя.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
hyankov83 написа:
Алуминии мисля че е, да. И да не е 'Терминатор', кажи някоя химия или нещо с което да сваля тази боя по-лесно от бясно търкане.
Ами то изобщо нямаше нужда да смъкваш боята. С фина шкурка го матираш, обезмасляваш и пръсваш новата боя.
Ти се втурна надолу с главата без да конетираш, без да обсъдиш.... Терминатор, мисля, е киселина, не е добре за алуминия, има разни смивки, избира се според нуждата

Тема "Пребоядисване на метална трутинетка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: