Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Тук ми го снимаха от скелето като правеха външната изолация

Прикачен файл

14799971_10154729715700955_461234893_o.jpg
това е поглед към козирката от скелето
14799971_10154729715700955_461234893_o.jpg (108.21 KиБ) Видяна 2239 пъти
А това е отвътре.

Прикачен файл

14808778_10154729716535955_419997274_o.jpg козирката отвътре
zdravcho - специалист
Козирка имат съседите над вас. Това си е направо покрив! Че и снадка май има по средата. Фугирането и уплътняването трябва да са много добре направени, че да няма течове. Над "козирката" трябва добре да се подмаже, че тая пяна след една година на слънце няма да я има.
lyubohar написа:
Тези лепила на хелметексова основа няма да издържат и една година,ако са на слънце.
От топлината се размекват и разлепват.
Много неща от директна слънчева светлина и по-точно от UV стареят и се разпадат. Ама то лепилото нали ще е под порестата гума та... Ти какво предлагаш?

П.П. Хелметекс е търговско название на продукт на полихлоропренова основа
pe60777 - напреднал
wilma написа:
Тук ми го снимаха от скелето като правеха външната изолация
Хубаво е станало. Честито.

Един от вариантите е да сложите вълнообразни листове "Ондулин" които отгоре да залепите с пяна за монтаж на врати (пяната ще шумоизолира когато няма директен допир на ондулина с термоплота) и за по-голяма сигурност да го закрепите с крепежни елементи.

Друг вариант е с дървени ребра, между ребрата фибран, отгоре ОСБ например; лепиш воалит без посипка и за финиш битумни керемиди, воалит с посипка, ондулин или дори и керемиди може да наредите, но смятам, че излишно ще натоварят с тежест конструкцията..

Надявам се, че ще получиш още поне десетина решения на проблема от другите съфорумци.

Успех
zdravcho написа:
Козирка имат съседите над вас. Това си е направо покрив! Че и снадка май има по средата. Фугирането и уплътняването трябва да са много добре направени, че да няма течове. Над "козирката" трябва добре да се подмаже, че тая пяна след една година на слънце няма да я има.
lyubohar написа:
Тези лепила на хелметексова основа няма да издържат и една година,ако са на слънце.
От топлината се размекват и разлепват.
Изолирано е, надявам се добре. Това е снимка след дограмаджиите, преди изолацията. Майстора ми го снима от скелето. Засега няма течове, въпреки снадката. А преживяхме три пороя и една градушка около 20мин.,но ще видим зимата.... Засега проблемът ми е ужасното тракане по време на дъжд, който искаме да решим. Яд ме е и че я пуснаха къса, искаше ми се по-дългичка малко да беше, да не бие съвсем в прозорците при валежи. Та ако ще се правят битумни или нещо от сорта, може да пуснем малко по -напред евентуално.
Но... паричките свършиха и затова търсим и по -евтини варианти да решим проблема. За което много благодаря на съфорумците за споделените идеи!
Други варианти, които ми споделиха познати са:
- лепя корк и боядисвам отгоре;
- лепим фибран и боядисваме отгоре да се запечатало;
Коментари за тези варианти!?
nikolovvd - майстор
Преди да купиш материала, с който ще покриващ, просто почукай с плоската страна на ноктите, за да чуеш звука, който ще издава в последствие.
VLADO66 - майстор
30 лв. няма да ви съборят http://www.home-max.bg/izkustvena-treva-preston/ лепи се с полиуретанов уплътнител като този http://www.ubis.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D ... 406-detail
lyubohar - майстор
Да,това ще свърши работа срещу шума.
На мен ми е интересно как е направено това изнасяне на остъклението напред.
Достатъчно добре ли е укрепено?
Повечето тераси бяха така с винкели от едно време и с такова изнасяне. Сега запазихме винкелите отдолу , заварчик ги подсили,боядисахме, и тогава поставиха новите профили с новата дограма.

Тема "Как да шумоизолирам козирка на тераса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: