• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
deianr - специалист
Кондензът е доста. Но не е целта да се справям с него, а да не тече по стената :)
toshetozaz - специалист
Врачанския камък е супер за тези работи,ама незнам дали има толкова тънки размери.
Svetoslavoff1 - майстор
И малко от мен:
1. На това, което ти е препоръчал Владо може културно да се изреже горния ръб на подходяща височина. Така съм направил на виличката и стана добре;
2. Има много богат избор на теракот и грес като разцветки, десени. Избира, режеш и лепиш. Може и малко по-широк ако искаш да сложиш някоя китка на неотваряемата част.
3. Вариант на предложеното от miliad - има ПВЦ первази за врати с ширина мисля 8см и различни цветове. дебелина по спомен под 15мм. Имат закръгления от двете страни. Изрязваш едното закръгление и лепиш.
Предимство и на трите варианта е, че не се влияят от конденза по прозорците.
p.v.x - майстор
Качвам снимките , по молба на колега от форума.
И след изрично разрешение. :-D

:rock:

Прикачен файл

1.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

4.jpg

Прикачен файл

5.jpg
Hoвoceлckи - майстор
deianr написа:
предвид че там се стича конденз от стъклата? Аз си мислех за плочки - след като ги слагаме в баните, значи издържат на вода :)
Това решение май те вълнова основно :)
На вода определено издържат. Не издържат на даже сравнително леки механични въздействия. До колкото те разбирам, смяташ да стърчат напред (да не капе по стената). Това е сериозна предпоставка да се потрошат скоропостижно. Аз съм с точно с фаянс.
Прикачен файл:
перваз с плочки.jpg
Не е "най-красиво" - въпрос на вкус ... (и още нещо :wink: ). Дал съм наклон към прозореца с идеята ако се появи конденз, той да си остане там (да не се стече) и да се попие (с гъба) на някакъв етап. При мен всъщност няма такъв. Не знам при теб какво количество е, но капенето напред не ми изглежда никак добре. По-скоро плюс наклона към самия прозорец бих дал и такъв настрани (в ляво/дясно) и може би с някак си с маркуче да го отведа някъде (примерно в шише).
Плочки се лепят най-удачно с лепило за плочки.
deianr - специалист
Благодаря на всички ви. =D>
Клоня към два варианта:
1) http://pvclamperia.eu/pvc-podprozorechn ... anshen-bql (предложено от milad) - намерих такива, тънки са, но с фиксирана дължина 150 см, а на мен ми трябват 203 см. Ще търся по фирмите за дограми.
2) плочки
Въпрос за монтажа:
1) за PVC дъската: достатъчен ли е монтаж със силикон към стената и уплътнение към дограмата (тъй като няма да влезе под профила) пак със силикон?
2) за плочките: с лепило за плочки и фугираща смес, или лепило за плочки и силикон във фугите? а може ли само със силикон за стената и към дограмата?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ПП: Алуминиевите мисля, че имат наклон (дизайна им е за отвън), а мен това не ме устрова. Целта е конденза да не стига до пода, а да го забършат сутринта с кърпа. Камък, ламинат, ПДЧ също ги отвърлям - кондензът наистина не е малко (явно грешка в топлоизолацията - вътрешна и кофти PVC дограма).

@p.v.x - много добре изглежда.
  • 1
  • 2

Тема "вътрешен подпрозоречен перваз на монтирана дограма - от какво и как" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: