• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
MamaMy - майстор
През седмицата ще ти звънна. Само ще те помоля ако си я разпилял много да я събереш на една купчинка, че ще съм с кола :) Да не стане като вица за блондинката и автомонтьора.
infomar
MamaMy написа:
През седмицата ще ти звънна. Само ще те помоля ако си я разпилял много да я събереш на една купчинка, че ще съм с кола :) Да не стане като вица за блондинката и автомонтьора.
Готова е за пускане - не е разпиляна. :rock:
MamaMy - майстор
Благодаря за сушилнята. До седмица ще я разхвърлям и ще пиша в темата за резултата. Беше ми приятно, че се запознахме! :) :partyman:
DMN - майстор
А, то минало една седмица, чакаме за резултата :partyman: .
MamaMy - майстор
Сушилнята е почти готова. Първо реших да намеря проблема, но те се оказаха множество. Понеже е била стопанисвана неработеща на село в пристройка, вътре се е вмъкнал плъх. Освен нагризаните кабели които беше видял колегата се оказа, че има много повече щети за оправяне. Беше изцяло прегризан маркуча към помпата на дъното, предпазния маркуч за преливане на съда с водата. Един цял сноп с кабели към мотора и кабела за датчика на температура на прането. Отделно беше си направил и тоалетна като беше напълнил всички технологични отвори под барабана с екскременти. Наложи се тотално разглобяване и миене с препарати и гореща вода на открито плюс дезинфекция. Времето и то не предлазполагаше много външните дейности, но се справих успешно. Поради естеството на работата няма много снимки, че ме беше гнус да пипам телефона. След изсъхване, корпуса е почти сглобен, а маркучите са сменени. Възстановен е и плафона за осветяване на барабана. Остана още малко от кабелните проблеми. Намерих и основния проблем. Не тръгва захранването поради липса на 300+ волта на чипа. Там и преди е правен някакъв ремонт или е опит за ремонт. Оказа се изгнил и прекъснал единия извод на двойния дросел след греца. Сменен е с нов и платката е подкарана локално. Като завърша всичко окончателно и направя тестовете ще пусна и снимки след. Иначе сушилнята е чудесно изработена. Има топлообменик за икономия на енергия, миещ се филтър и няма нужда от мръсен канал или отдушник. Сестра ми за която я взех много я хареса. :prayer:
MamaMy - майстор
Вече със сигурност работи. Тествана е на една от най-дългите програми. Естествено без изненади не се мина и се наложи да се разглобява пак цели 4 пъти, но след такова разхвърляне се очакваше. Утре ще я монтирам на собственичката и. Тя ще си каже окончателно мнението, но за мен е чудесна. Работи много тихо и най-важното, че няма нужда от канал или отдушник както и от никакъв консуматив освен ток. Може да се монтира дори в спалня, както и може бързо да се сменя посоката на отваряне на люка. Заслужаваше си ремонта. Благодаря на infomar! :prayer:
infomar
Да я ползвате дълги години. Радвам се, че работи!!

Който го може... го може :rock:
  • 1
  • 2

Тема "Сушилня за пране "Siemens WTXL 2511" не се включва." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: