• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
sinfon - специалист
Аз съм сменял подсветка на монитори и телевизори. Не е работа за всеки. Има много за чупене. Дисплеите са стъклени.
batkotivalio - напреднал
Това което направих до момента е, че намерих дейта шита на захранването и на шасито, и измерих следните напрежения които излизат от PSU-to:
+5V VCC, 5V_stby и 12Vcc, като последното се държи по следния начин:
при откачена захранваща платка от останалата периферия имам 12V, след като я куплирам с шасито стават 8,7V, в момента в който включа телевизора си стават пак 12V изчаква няколко секунди докато зареди, светва дисплея и след 1 секунда изгасва, съответно напрежението пак става 8,7V.
Също така на електролитния кондензатор който е веднага след входната изправителна верига му сложих в паралел нов подобен с цел изключването му като главен виновник за проблема, но ефекта е същия.
MamaMy - майстор
1-2 снимки говорели повече от 1000 думи. Не е лошо да поснимаш малко платките.
Наличието на описание помага само на знаещия човек. Иначе ще е от полза точно колкото компютър на маймуна. Ако имаш сървиз мануал там ще пише колко е общия ток на светодиодите. Ако имаш достатъчно знания, няма да ти е проблем да го измериш.
batkotivalio - напреднал
Днес пробвах напреженията с 5W крушка, 5 и 12 волта си излизат от захранването, само на единия изход вместо 5V stby ми излизат 12V, съмнявам се че е един смд транзистор, който ще се опитам да го подменя.
Иначе нямам сървис менюал, ако може малко инфо от къде да го намеря, на мейн борда има петдесетина тест точки поне за тях да ги видя какво да ги правя...
снимка на PSU
Прикачен файл:
rsz_1rsz_img_2431.jpg
Снимка на Main board:
Прикачен файл:
rsz_img_2425.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_2432.jpg
  • 1
  • 2

Тема "LED TV SANG пали и гасне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: