• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Гост - специалист
Вчера в Лидъла на Ботевградско шосе ( при Джъмбо) имаше комплекти за мултитул, имаше и такива, с диамантена посипка за 12 лв/комплекта.
Ще си свършиш работа, а и цената е изгодна ( 2 диамантени накрайника и шкурки, мисля имаше)
И- за 2 см сряз- не е задължително да купуваш Bosh. Има не- маркови за 10-тина лв.
http://jelezaria.com/product/1624/multi ... emium.html
Последна промяна от Гост на пон фев 27, 2017 9:40 am, променено общо 1 път.
nikolovvd - майстор
Chefo77 написа:
Трябва ти туул с диамантена посипка. На Бош са 70-80 лева и определено не си заслужават. Ефектът е ...
С това не става ли?
Прикачен файл:
MT2.jpg
themask - специалист
Пробвах с тези - реже лепилото зад плочката, но самата нея забрави... Направо се изглади приставката :)
Гост - специалист
Тогава може да пробваш с дремел и диамантени борчета. Вярно, ще изхабиш доста, но за 2см срез...
pgt - специалист
Гост написа:
Тогава може да пробваш с дремел и диамантени борчета. Вярно, ще изхабиш доста, но за 2см срез...
За дремела има и малки диамантени дискчета, ама тук не знам да ли се продават по отделно, при китайците има всичко :wink:
Chefo77 - майстор
themask написа:
Пробвах с тези - реже лепилото зад плочката, но самата нея забрави... Направо се изглади приставката :)
Ами тя тази приставка мъчно чисти фугите (това И е предназначението), нормално е да се изглади на плочки. Камо ли на грес.
Като казвам, че кътър-а е с ограничено приложение, не ми вярват :) :)
Като правих ремонт на антрето, трябваше да изрежа една тръба за вода (празна, разбира се). След едноминутно рязане с ножче за метал, бащата не издържа и попита, дали ще го режем днес, или само ще го галим. Наложи се да вадя шлайфа, че тръбата беше надрана :)
Virtex - майстор
Въпросът е преместен от темата за Лидл 3 с цел да послужи за информация и за други хора в подобна ситуация.
Tanasii - помощник
Аз понеже режа камъни и прочие с дремел, мога да те посъветвам да си вземеш 2-3 дискчета с диамантено покритие, и да действаш смело. На бавни обороти и с нещо поливаш внимателно вода за охлаждане и отмиване на прахоляка. За 2см би трябвало 2 дискчета да ти стигнат. За да си сигурен. можеш първо да пробваш на някакво парче.
  • 1
  • 2

Тема "Рязане на гранитогрес с мултитул" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: