Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Hoвoceлckи - майстор
pitankata00 написа:
Улука ми се струва грозна работа.
Що бе, има красиви PVC във всякакви цветове. Освен това бихте могли да импровизирате с PVC тръба ø50 примерно и да я боядисате в подходящ цвят.
preslav - майстор
pitankata00 написа:
torbalan написа:
За да не се стича по мазилката, парапета се прави така:

Изображение

А на козирката може да се сложи улук, както някой по-горе писа...
Да, така мислим да направим. Надявам се да реши проблема. Улука ми се струва грозна работа. Ще сложим само по-широки шапки. Ако не свърши работа ще добавим и улук + хартия на козирката.
Има безшевни улуци с всякакви форми и във всякакви цветове - цените са смешни на фона на това, което можете да поразите ако няма улук. На мен са ми красиви, придават завършеност на къщата, без улуци къщата ми стои като колиба.
pitankata00 - специалист
Има безшевни улуци с всякакви форми и във всякакви цветове - цените са смешни на фона на това, което можете да поразите ако няма улук. На мен са ми красиви, придават завършеност на къщата, без улуци къщата ми стои като колиба.[/quote]

Къщата улуци има, но козирката на тераста НЯМА и ми се вижда грозно да има де. Мисля да пробвам само с гранитени шапки за парапета. Надявам се да реши проблема, понеже то няма какво да му стане на гранита от водата, която ще се изтича вурху него.
preslav - майстор
pitankata00 написа:
Има безшевни улуци с всякакви форми и във всякакви цветове - цените са смешни на фона на това, което можете да поразите ако няма улук. На мен са ми красиви, придават завършеност на къщата, без улуци къщата ми стои като колиба.
Къщата улуци има, но козирката на тераста НЯМА и ми се вижда грозно да има де. Мисля да пробвам само с гранитени шапки за парапета. Надявам се да реши проблема, понеже то няма какво да му стане на гранита от водата, която ще се изтича вурху него.[/quote]
Виждането си е твое, гранитът няма да се повреди, ама пръските, които се получават при капането на водата ще ти омаскарят всичко останало - малко дъжд да валне и терасата става неизползваема.
Дай някаква снимчица.
pitankata00 - специалист
Виждането си е твое, гранитът няма да се повреди, ама пръските, които се получават при капането на водата ще ти омаскарят всичко останало - малко дъжд да валне и терасата става неизползваема.
Дай някаква снимчица.[/quote]

Е, все пак е открита тераса то и без това на 2-рия ден е мръсна. Имаме една масичка с 2 столчета. Да има къде да седне човек летните вечери. Просто до момента не беше правено нищо по нея, от както е построена къщата. Най-после дойде и нейния ред. Обясних какво е сегашното положение. Всяка година подмазвам понеже пада върху парапета, стича се надолу...... Ще поробвам с гранитни шапки( БЛАГОДАРЯ ЗА ИДЕЯТА) да видя какво ще стане. Просто се чудя още за улуците дали има смисъл. Открита тераса, когато вали винаги ще е мармалад.
preslav - майстор
pitankata00 написа:
Дай някаква снимчица.
Е, все пак е открита тераса то и без това на 2-рия ден е мръсна. Имаме една масичка с 2 столчета. Да има къде да седне човек летните вечери. Просто до момента не беше правено нищо по нея, от както е построена къщата. Най-после дойде и нейния ред. Обясних какво е сегашното положение. Всяка година подмазвам понеже пада върху парапета, стича се надолу...... Ще поробвам с гранитни шапки( БЛАГОДАРЯ ЗА ИДЕЯТА) да видя какво ще стане. Просто се чудя още за улуците дали има смисъл. Открита тераса, когато вали винаги ще е мармалад.[/quote]
Не налагам мнение, споделям опит - имах подобна тераса, надстърчаше с много малко над терасата на комшията отгоре. Когато вали капките се разбиваха в парапета и простряното пране отиваше отново в пералнята. Когато комшията си сложи козирка много малко капки падаха върху моя парапет и проблемът с прането и напръсканите стъкла изчезна.
Между другото можеш да облечеш твоя парапет с ламарина, нещо като да го захлюпиш с безшевен улук - профилът е П образен, но в краищата е подвит и се получава водооткап, за да не подлизва по стената.
pitankata00 - специалист
Не налагам мнение, споделям опит - имах подобна тераса, надстърчаше с много малко над терасата на комшията отгоре. Когато вали капките се разбиваха в парапета и простряното пране отиваше отново в пералнята. Когато комшията си сложи козирка много малко капки падаха върху моя парапет и проблемът с прането и напръсканите стъкла изчезна.
Между другото можеш да облечеш твоя парапет с ламарина, нещо като да го захлюпиш с безшевен улук - профилът е П образен, но в краищата е подвит и се получава водооткап, за да не подлизва по стената.
Тераста е дълбоба 1.8 метра. Нямам прболем нито с прозорците, нито с прането. Единствено че мажа всяка година. Сега идеята ми е гранитогрес по пода, силикат силиконова мазилка и гранитни шапки на парапета. За улуците ще преценя. Ако слагам улуци, казаха да сложа и битомна хартия на козирката, която да влиза в улука. Притесняваме ме, че терасата е 9 метра дълга и не незнам как ще стане работата с наклона на улука. И дали ще трябва да махам мозайката която е сложена като перваз на самата козирка...
preslav - майстор
pitankata00 написа:
Тераста е дълбоба 1.8 метра. Нямам прболем нито с прозорците, нито с прането. Единствено че мажа всяка година. Сега идеята ми е гранитогрес по пода, силикат силиконова мазилка и гранитни шапки на парапета. За улуците ще преценя. Ако слагам улуци, казаха да сложа и битомна хартия на козирката, която да влиза в улука. Притесняваме ме, че терасата е 9 метра дълга и не незнам как ще стане работата с наклона на улука. И дали ще трябва да махам мозайката която е сложена като перваз на самата козирка...
Мозайката на челото на козирката не е нужно да се маха, но си мисля, че сам няма да се справиш с монтажа на улука. Знам, че форумът е направи сам, но знам и с какви инструменти дойдоха монтажниците на моя улук. При мен най-дългата част беше около 4.5 метра, което ме навежда на мисълта, че и твоите 9 метра няма да стреснат някой, който си знае работата - може би оттичането ще е в двата края, но това ще кажат специалистите. От там нататък направи сам ще е осигуряването на връзката между козирката и улука - на мен ми донесоха надулучни поли, които така и не ползвах, но с хартия, била тя и битумна няма да стане.
pitankata00 - специалист
Мозайката на челото на козирката не е нужно да се маха, но си мисля, че сам няма да се справиш с монтажа на улука. Знам, че форумът е направи сам, но знам и с какви инструменти дойдоха монтажниците на моя улук. При мен най-дългата част беше около 4.5 метра, което ме навежда на мисълта, че и твоите 9 метра няма да стреснат някой, който си знае работата - може би оттичането ще е в двата края, но това ще кажат специалистите. От там нататък направи сам ще е осигуряването на връзката между козирката и улука - на мен ми донесоха надулучни поли, които така и не ползвах, но с хартия, била тя и битумна няма да стане.
Даже и не си помислям аз да слагам, както е на втория етаж....... На няколко места го видях с битумна хартия, която влиза в улука. Струва ми се добре. Може би го правят за да не подлизва между улука и самата плоча :?: Макар че все още съм навит първо да опитам с гранитните шапки и ако не съм доволен да добавим улуците.
preslav - майстор
pitankata00 написа:

Даже и не си помислям аз да слагам, както е на втория етаж....... На няколко места го видях с битумна хартия, която влиза в улука. Струва ми се добре. Може бу го правят за да не подлизва между улука и самата плоча :?: Макар че все още съм навит първо да опитам с гранитните шапки и ако не съм доволен да добавим улуците.
Гранитните шапки няма да са излишни, тях не коментирам. Надулучната пола https://www.google.bg/search?q=%D0%BD%D ... 4WfPobpnzM: играе ролята на хартията влизаща в улука.

Тема "Козирка на тераса подлизва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: