Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
krasiorocknroll - специалист
Ако сте забелязали хладилника е no frost!Така че ще трябва да направя схема която на всеки 24 часа да изключва компресора/ако работи в този момент/ и да включва нагревател и вентилатора за да се отстранява леда!Не че не мога да го направя,но наличието на схема щеше много да улесни нещата.
BlackBox - специалист
krasiorocknroll написа:
Ако сте забелязали хладилника е no frost!Така че ще трябва да направя схема която на всеки 24 часа да изключва компресора/ако работи в този момент/ и да включва нагревател и вентилатора за да се отстранява леда!Не че не мога да го направя,но наличието на схема щеше много да улесни нещата.
Може. Свързваш електронна схема - таймер между биметалния термостат и компресора с реле. С нормално отворени и нормално затворени контакти. А може и полупроводниково реле.
Цък таймера дава сигнал, релето отива на нормално отворен контакт, спира компресора и пуска нагревателя за време Х. След като изключи таймера, контролният сигнал отпада и релето минава в състояние нормално затворен контакт. И компресорът пак е на линия.
Обаче аз си мисля, че е по-добре да вземеш оригинална платчица и да я смениш.
kozl - майстор
plamen6703 написа:
Повредата е ясно, че е в този модул, той се ремонтира евтино и лесно...
И къде така, щото ми се повреди миялната AEG и обиколих няколко сервиза, където отговора беше,че платки не ремонтират - сменят с нови.
zz_stefanov - майстор
Варна Чайка бл.68 са ми ремонтирали на пералня, но с условие че не с всичко се хващат. Примерно без процесор. Сменят буфери, симистори, ....
krasiorocknroll - специалист
Ами затова тези които живеем на г..а на географията намираме нестандартни решения! :)
zz_stefanov - майстор
Сега ако ти кажа, че трябва да си провериш захранващите напрежения по платката, семисторите .... ще се оправиш ли. Намери кой да се пробва да я ремонтира. Аз лично нямам нерви за тея SMD'та :)
BlackBox - специалист
zz_stefanov написа:
Аз лично нямам нерви за тея SMD'та :)
Не е до нерви. Със станция с топъл въздух/ИЧ е :)
Но базовата функционалност за NO FROST-а може да я направи с електронен таймер от Конрад и реле за 5лв. :-D :-D
Обаче това си е малко..доста циганийка...
zz_stefanov - майстор
Гарантирам ти, че моята пералня щях да я оправя, но от сервиза ми казаха, че ще струва около 80 лева, ако е поправимо или около 250 за нова платка (тогава). След като в тоя момент не си вадех с това хляба, предпочетох да дам 80'те лева. :)
kozl - майстор
:lol: Аве първия път га спря миялната, браво на специалиста - смени процесора и паметта и инсталира фирмуера. Това аз го не мога. Аз проверих за наличие на оперативно напрежение - да. Проверих симисторите - изправни и открих цъфнали съпротивления. Тях замених, но миялната не тръгна и тръгнах аз по сервизите. Голямо приключение. Като изключим, че сервизите предлагаха ремонт за >30 дни, за цена на смяна на платка 250 лв, аз се бях съгласил с парите, но не и със срока. Да ама в единствения сервиз дето имаха налична платка и приеха миялната за ремонт за 1 седмица, по-късно се обадиха повторно и поискаха още 270 лв за смяна на помпа. След 30 минути и като се разделих със сумата за диагностика, вече си товарех миялната в дъртата кола. Помпата беше изправна, но куплунга се бе намокрил и тахогенератора беше окъсил към захранването на помпата и от там върнал високо напрежение в платката.
Аман от специалисти. Сервизния техник без да провери е заменил новата платка и вероятно я е цъфнал и нея.
Те такива спецове допринасят за развитието на "Направи сам" :lol:
Ся се сетих, че като отворя вратата на LG "no frost"-a вентилатора спира (станал е по-шумен, а компресора го не чувам га работи). Нейде има датчик за отворена врата. Може и при теб да е тъй - провери и този датчик, да не е заседнал на "отворена врата" и да блокира охлаждането.
plamen6703 - майстор
kozl написа:
plamen6703 написа:
Повредата е ясно, че е в този модул, той се ремонтира евтино и лесно...
И къде така, щото ми се повреди миялната AEG и обиколих няколко сервиза, където отговора беше,че платки не ремонтират - сменят с нови.
В сервиз за ремонт на перални не могат да ремонтират електронни платки. Обикновено в сервиз за ремонт електронна техника се ремонтират. Сервизите не са много, защото останаха малко хора, които могат да свалят схема от платката и които са разбират от ремонт на модули. На повечето места работят платкаджии, които знаят само да сменят готови модули.
За София мога да препоръчяам колега, но е по-добре на л.с да няма упреци за реклама.

Тема "INDESIT BIAA 13 F-схема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: