Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Нали го пускаш на охлаждане???
Има ли 220V между червеният и черният?
Ако има -кондезатора.
Ако няма - релето във вътрешното вероятно.
Без да се измери само си гадаем.
Да на охлаждане благодаря за отговора точно такъв ми трябваше ако няма 220 е това ако има е това по късно ще проверя и ще кажа какво е станало
preslav написа:
Външния вентилатор се управлява от тръбния датчик във вътрешното тяло. Като свалиш филтрите ще видиш и двата датчика, еиния е като черна пъпка, той е за стайната температура, а другия е монтиран на тръбите за фреона - ще го познаеш. Проследяваш кабелчетата му до платката, откачаш го и мериш съпротивлението - не знам колко е на твоята Осака (на моята е 10 килоома) и когато загрееш датчика с ръка съпротивлението пада. Ориентир може да ти бъде съпротивлението на другия датчик (пъпката), но не всички климатици са с еднакво съпротивление на датчиците. Датчици се продават, не помня цена, но не е била кой знае каква щом съм си купил 5-10-15 и 20 килоомови датчици комплект за да не се разхождам втори път до магазина.
мерси за отговора по късно ще го измеря защото в момента не съм в къщи точно такъв тип отговори ми трябват информативни а не нападателни
zdravcho - специалист
Абе за да стигне до куплунгите на термодатчиците трябва да разглоби половината вътрешно тяло. Почни с по-лесното като начало. Някъде от вътрешната страна на корубата на външното тяло трябва да има схема. Както си разкачил кабелите на външния вентилатор провери изправността на двете намотки и кабелите до тях с мултицет. Ако всичко е наред с мотора, провери кондензатора който е за него. Ако и там всичко е наред проверяваш връзките до там, идва ли фаза, нула... Ако има проблем със захранващото напрежение търсиш проблема навътре по кабела, релето, управлението на релето.
lov - майстор
Danko44 написа:
........................ в момента не съм в къщи точно такъв тип отговори ми трябват информативни а не нападателни
Защо си мислиш че отговорите са все нападателни. Ремонта на всякаква техника се базира на информацията и най вече на измервания а не на предположения от типа една жена каза. :)
Още в началото ти зададох въпрос как пусна вентилатора без кондензатор и до двигателя има ли напрежение. А ти така и не пожела да отговориш. И причината е че този двигател ако не му е в ред кондензатора и му се подава напрежение не след дълго и той изгаря. И то не само на този. Ако беше замерил нямаше и да ти се налага и да го сваляш. А без да си му сложил кондензатор не виждам начин как си го пробвал и установил че е здрав. А това говори че ти липсват и елементарни познания които се опитваш не само да скриеш а обратното да излъжеш че много знаеш.
Сега по добре ли ще ти стане като накупиш една камара части и сменяш на ред а от всичките само едно ще е дало фира..А само с няколко измервания преди за около 5-10 минути може да се разбере кое по веригата не е в ред и да се замени.
Но явно си от типа потребители дето го карат на принципа дай да го отворим и да видим какво има вътре. И ако не ни харесат съветите ще си правим каквото искаме пък ако не стане ще викаме майстор.
lov написа:
Danko44 написа:
........................ в момента не съм в къщи точно такъв тип отговори ми трябват информативни а не нападателни
Защо си мислиш че отговорите са все нападателни. Ремонта на всякаква техника се базира на информацията и най вече на измервания а не на предположения от типа една жена каза. :)
Още в началото ти зададох въпрос как пусна вентилатора без кондензатор и до двигателя има ли напрежение. А ти така и не пожела да отговориш. И причината е че този двигател ако не му е в ред кондензатора и му се подава напрежение не след дълго и той изгаря. И то не само на този. Ако беше замерил нямаше и да ти се налага и да го сваляш. А без да си му сложил кондензатор не виждам начин как си го пробвал и установил че е здрав. А това говори че ти липсват и елементарни познания които се опитваш не само да скриеш а обратното да излъжеш че много знаеш.
Сега по добре ли ще ти стане като накупиш една камара части и сменяш на ред а от всичките само едно ще е дало фира..А само с няколко измервания преди за около 5-10 минути може да се разбере кое по веригата не е в ред и да се замени.
Но явно си от типа потребители дето го карат на принципа дай да го отворим и да видим какво има вътре. И ако не ни харесат съветите ще си правим каквото искаме пък ако не стане ще викаме майстор.
Значи на теб ти липсват елементарни познания първо нямам ампермер да измера дали е здрав мотора затова го включих директно към 220 и нямах наличен кондензатор да го пробвам а щом незнаеш как се включва ел.мотор без кондензатор си ми ясен не коментирай повече че се излагаш такива майстори като теб навсякъде а аз никъде не съм казал че разбирам както ти парадираш
ESPACE - майстор
Danko44 написа:
Значи на теб ти липсват елементарни познания първо нямам ампермер да измера дали е здрав мотора затова го включих директно към 220 и нямах наличен кондензатор да го пробвам а щом незнаеш как се включва ел.мотор без кондензатор си ми ясен не коментирай повече че се излагаш такива майстори като теб навсякъде а аз никъде не съм казал че разбирам както ти парадираш
Мамин сладък, мъка ненагледна. :lol: #-o
vlax - майстор
Danko44 написа:
Рано или късно всеки си намира майстора :-D
lov - майстор
Толкова е умно мУнчето, че докато го ''хвалите'' :проба: му растат крила. :lol:
lov написа:
Толкова е умно мУнчето, че докато го ''хвалите'' :проба: му растат крила. :lol:
Е такива по форумите като теб бол комплексите са лошо нещо избивай си ги по форумите давай ти си

Тема "Климатик Осака проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: