abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:Нали го пускаш на охлаждане???Да на охлаждане благодаря за отговора точно такъв ми трябваше ако няма 220 е това ако има е това по късно ще проверя и ще кажа какво е станало
Има ли 220V между червеният и черният?
Ако има -кондезатора.
Ако няма - релето във вътрешното вероятно.
Без да се измери само си гадаем.
preslav написа:Външния вентилатор се управлява от тръбния датчик във вътрешното тяло. Като свалиш филтрите ще видиш и двата датчика, еиния е като черна пъпка, той е за стайната температура, а другия е монтиран на тръбите за фреона - ще го познаеш. Проследяваш кабелчетата му до платката, откачаш го и мериш съпротивлението - не знам колко е на твоята Осака (на моята е 10 килоома) и когато загрееш датчика с ръка съпротивлението пада. Ориентир може да ти бъде съпротивлението на другия датчик (пъпката), но не всички климатици са с еднакво съпротивление на датчиците. Датчици се продават, не помня цена, но не е била кой знае каква щом съм си купил 5-10-15 и 20 килоомови датчици комплект за да не се разхождам втори път до магазина.мерси за отговора по късно ще го измеря защото в момента не съм в къщи точно такъв тип отговори ми трябват информативни а не нападателни