Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Димитър Димов - специалист
ср фев 13, 2019 9:02 pmbogdanova7 написа:
ср фев 13, 2019 5:33 pmДимитър Димов написа:
Сигурна ли сте че постигнатият резултат ще си заслужава спестените пари? Все пак това не е врата на селски нужник.
Да,смятам че ще го направя страхотно,ако се заема. А и отдавна се оглеждам за добър пистолет и компресор. В това бих вложила.Камери знам,че дават под наем.
Естествено,начинаеща съм,затова пиша и питам тук.
Ако имам повече отговори,може и да преосмисля сумата,която ми искат,но отново-затова пиша тук.
Държа повърхността да стане кадърно и издържлива.
Ако не можете да ми отговорите на поставените въпроси,не разбирам защо сте в темата :)
Ясно е че не сте разбрала това което Ви написах,та се е наложило Chefo77 да си губи времето в обяснение.Както го боядисате,така ще си го гледате,но едно пребоядисване на ''творението'' Ви ще струва много повече от колкото Ви искат сега,все пак козата си иска пръч.И имайте уважение към хората от които искате съвети.
Andri01 - майстор
Не лоша идея. Винаги има "първи път"! Просто се иска ръчички,акъл,техника и малко друг материал за 4-5 проби. Успех! :)
"- Можеш ли да караш самолет?
- Не знам,не съм пробвал,може и да мога..."
Chefo77 - майстор
Да, всеки от нас има тема, в която пита за нещо, от което не разбира. Но никой от нас няма тема в стил "Аз не знам как, ама ще го направя по-добре от професионалист, а вие акъл не ми давайте".
Мен лично ме дразни самочувствието без показано покритие, а иначе всички искаме да предпазим дамата от осиране на хубавия материал. Защото тя не просто иска да го направи, иска да го направи перфектно!
lyubohar - майстор
Като чета всичко ще е първи път.И компресора,и пистолета,и боята.Най важното за първи път боядисване.А поне с четка боядисвали ли сте?Да Ви имам самочувствието.
Аз от 40г си боядисвам всичко у дома -с четка,с компресор.Който е влизал у дома си е мислел,че съм пазарувал от Кореком.И нямам такова самочувствие.
Мога да спомена и конкретни неудачи,коита ще получите,но не си струва.
Викайте доказани специалисти!
ky-kyy - майстор
То пък, голямата философия, да си бояджия....Айде сега :-D
stridata - специалист
Заради такива изцепки в БГ трудно можеш да правиш бизнес. Всеки втори си мисли, че си го ПРЕЕБ*Л, МИНАЛ, ИЗКЕЦ*Л и т.н.
То ако беше толко лесно с купуването на пистолет и компресор и да решиш, че си си ударил "бояджията" в земята..... Аз щях да права Спейстуризъм?

А иначе дамата бих я посъветвал ако иска да се вижда дървото да погледне цветни масла, а ако иска боя да използва четка и водоразтворима качествена (качествена защото иначе с тоя чам ще берете ядове) боя. Всичко солвентно не е за вас! Успех!

П.п.
Вие с вашият дългогодишен опит с мебелното боядисване ли преценихте, че офертите за боядисване са ви скъпи? Попитахте ли с какви материали се работи? С какво качество? В какви условия? Каква ви е базата за сравнение? Или просто си казахте... Бе аз на тоя ли ще му пълня гушата. Една боя за 5-6 лв. един компресор, един евтин пистолет и съм в джаза. Цената на м2 за това което искате е не повече от 35-40лв. Повече от това ли ви поискаха или това ви е много?
ky-kyy - майстор
Поправете ме, ако греша, но сме във форум "Направи си сам", а не в рекламен сайт. Винаги съм бил против, да се дават съвети на някой, който си няма и идея от електротехника, или взривно дело, или за работа с опасни машини, най-малкото, защото е опасно за живота и здравето, не само на него, а и на околните. А тука става въпрос, за 10 дъски на кръст. Дори и да ги осере, това са само дървении, с които може в последствие, да си свари бурканите с компоти.
Аз лично, съм боядисвал, какво ли не. Не е било заради парите, или да прекарам някой велик "майстор", а защото ми е било тръпка. И когато седна да си пия ракията, си гледам с гордост, произведението. А иначе, си приказвайте, няма лошо. Да не забравите, да отправите оферти на лични, както го правите обикновено. Големите "майстори", които си търсят по форумите жертви. Хайде, нема нужда.....
Благодаря на тези с полезни мнения.На останалите - не взимайте една тема във форум толкова навътре,не си струва.
Написах ,че ОБМИСЛЯМ вариант аз да боядисвам.И събирам информация. Не смятам,че някой би си действал апартамент/къща сам,ако имаше пари за други,които да свършат 'мръсната работа' по-бързо и лесно. Разбиване,дребни измазвания,боядисване,монтаж и всевъзможни други неща се наложи аз да правя в този ап..Финансова е и причината всичко на парче да се прави.Затова недейте така с лошо,моля ви.
Откъм кадърност - опит с пистолет нямям,освен един резервоар,в камера,под чуждо наблюдение,естествено. Имам "ръка" (цял живот с ръцете си работя),затова и имам самочувствие че ще се справя,след проби и натрупване на опит. Но не знам откъде да започна,още повече че тук става въпрос за покритие,което да издържи на чистене и пари.
И да - знам какъв пистолет да взема,и отдавна обмислям такава покупка.
Та няма да ви изям баничката,мили форумци. Затова и не виждам защо като не желаете да споделите опит,се заяждате. Ако знаете какви проблеми ще срещна ,защо не ги споделите,тамън да се откажа навреме?
Много информация съм открила и използвала досега от този форум,затова и тук публикувам тема.
Отново благодаря на включилите се!
Последна промяна от bogdanova7 на чет фев 14, 2019 2:45 pm, променено общо 1 път.
stridata - специалист
ky-kyy ако визираш мене за оферти нещо си в грешка! Тия дъски дето са за огнището по твойте думи някой бая се е потрудил да ги разбичва, фрезова, и тем подобни. Трябва да ти кажа, че най важното за форум "Направи си сам" е добрия ТОН, като тръгнеш с рогата напред и нещо не се връзва! Всеки може да си шляпа с баданарката и на никой от форума не му дреме на РАКИЯТА за това!

bogdanova7
1. Компресор минимум 50л.
2. Всеки пистолет с дюза 1,8 и нисък разход на въздух, ще ви свърши работа.
3. Шлайфате първично с шкурка с едрина Р240-320.
4. Нанасяте полиуретанов бял грунд примерно РЕНЕР
5. Шлайфате с шкурка Р400
6.Нанасяте Бяла полиуретанова или ако искате да не пожълтява АКРИЛНА боя пак на РЕНЕР с избран от вас цвят по RAL, NCS S или квото ви е кеф на душата. Не трябва да се притеснявате от влагата ако спазите технологията на производителя и завършите с АКРИЛ! Няма нужда от специални материали.

За инфото което дадохте това получавате. Ренер го дадох като бюджетен пример на добра цена. Даставчика на РЕНЕР за БГ е фирма А.Н.Н.
В боядисването с пистолет и компресор най-тънкия момент е избора на химия. Тия дето си шляпат с баданарките го карат от ден до пладне, ако искаш нещата да ти се получат без да имаш проблеми трябва да имаш знания с ХИМИЯТА, бои има милиони една! Лек и успешен проект ви желая. Ако сте малко по-любезна ще получите инфо за всичко което ви е нужно!
miliad - майстор
Strida, ако ползват акрилна боя ще постигнат ли задоволителен резултат с валяк?

Тема "Боядисване на нов масив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: