• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
чет фев 21, 2019 4:22 pmLazarGanev написа:
Трябват 2 лепачки, една муфа и майсторлък и ще стане с малко къртене, т.е. без сваляне на допълнителни плочки
Ако може малко по-подробно обяснение, днес си взех почивен ден, за да се опитам да отстраня проблема. Имам лепачка и майстора също има. Как ще стане само с една муфа ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Изкъртва се около тръбите, реже се на 1см от коляното, огъва се тръбата навън, залепя се първо муфата за тръбата, изчаква се малко, после с едната лепачка се нагрява муфата, с другата - този 1см до коляното, като се натиска лепачката към коляното с нещо дървено, за да се нагрее и челото (на муфата също). Огъва се тръбата на "S", за да стане сглобката и това е. Идеята е да стане добра челна заварка между муфата и коляното.
пет фев 22, 2019 10:42 amLazarGanev написа:
Изкъртва се около тръбите, реже се на 1см от коляното, огъва се тръбата навън, залепя се първо муфата за тръбата, изчаква се малко, после с едната лепачка се нагрява муфата, с другата - този 1см до коляното, като се натиска лепачката към коляното с нещо дървено, за да се нагрее и челото (на муфата също). Огъва се тръбата на "S", за да стане сглобката и това е. Идеята е да стане добра челна заварка между муфата и коляното.
Благодаря за съветите. Сутринта поизкъртих още около тръбите, за да има достъп за лепачките. Работихме с две машини и мисля че стана добре. Включих бойлера и засега няколко часа не виждам капки по хартията, която подложихме под залепеното. Разбрах, че трябва да го следя 2 дена и чак тогава да лепим плочките. Ще кача снимки по-късно.
krasi92 - майстор
72 часа проби не биха навредили ако не бързаш много
шоп - майстор
пет фев 22, 2019 4:31 pmkrasi92 написа:
72 часа проби не биха навредили ако не бързаш много
+ 1
даже бих добавил ако е възможно тестване при по-високо от работното нялагане.
Ако няма възможност за такъв тест, не лош тест е хидроудара. Можем 10-20 пъти да отворим и затоворим рязко даден конуматор по веригата.

Иначе, аз не съм фен на челните заварки, но в ммного случаи те са единствените удачни и работещи решения.
Успехи!
krasi92 - майстор
То и боилера вдига малко докато загрява
  • 1
  • 2

Тема "теч на вода от полипропиленово съединение на неудобно място" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: