• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
plamen6703 - майстор
пон апр 01, 2019 1:11 pmhulickom написа:
Здравейте!
Да отбележа, че съм на 16, а баща ми го няма вкъщи, затова на мен се пада да отремонтирам казанчето. :-D Досега никога не съм се занимавал с това и не знам кое какво е точно, моля да ме извините.
Браво!
Ако наистина си на 16 год. имаш моите поздравления за това, че пишеш граматически правилно и без правописни грешки :2thumbs:
Не се съмнява, че ще се справиш сам и с казанчето!
Успех! :partyman:
kozl - майстор
пон апр 01, 2019 1:11 pmhulickom написа:
Здравейте!
Да отбележа, че съм на 16, а баща ми го няма вкъщи, затова на мен се пада да отремонтирам казанчето. :-D Досега никога не съм се занимавал с това и не знам кое какво е точно, моля да ме извините.
Проблемът е, че постоянно изтича тънка струя вода, независимо колко е пълно казанчето.
Първото нещо, което направих беше да сменя черния уплътнител, но проблема си остана.
Ето още малко снимки. Не ми е ясно това което се регулира за какво е... :-D

Изображение
Ако написаното в червено е вярно, проблема ти е най-вероятно в дъното на снимката
пон апр 01, 2019 1:22 pmшоп написа:
:supz:
Първо спирателния кран няма връзка с проблема.
Сменил си черното челно уплътнение, но провери ли дали леглото, където уплътянва е чисто. Не трябва да има налепи, и най-вече песъчинки.
Уплътняването с черната мембрана става м-у пласмасовата шийка и леглото на дъното на снимката. Ако е повредено леглото или шийката - нов механизъм. Смяната на леглото на дъното става като се демонтира казанчето. Отдолу под казанчето има гайка, коато освобождава цилиндъра с леглото. А м-у казанчето и чинията има още едно уплътнение, което ще трябва да смениш. Два болта държат казанчето за чинията и за съжаление повечето не са неръждаеми, при което възниква проблем с отвиването и друг проблем с осигуряване на неръждаеми резервни болтове с уплътненя към порцелана.
А ако е само боклук заседнал на леглото на дъното на казанчето това ге да е късмет. Там де ляга гумата требе да е гладко.
  • 1
  • 2

Тема "Тоалетното казанче тече" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: