• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
nikolov333 - майстор
Купи си запазени чамови дървени палети на старо, разкови дъските и ги и обгори. :idea:
krasi92 - майстор
То по евтино от тръстикова ограда маи няма.
gogo7777 - майстор
Железарите останахме без работа с тоя "издръжлив" чам :-D
MIRO_073 - майстор
Какво значи по-евтинко? Напиши си бюджета-колко е?
dedostojko - специалист
нед юни 21, 2020 5:51 pmMIRO_073 написа:
Какво значи по-евтинко? Напиши си бюджета-колко е?
Ами вариантите до които стигнах са:
- заваряване вътре вертикални квадратни профили 20х20 - това съм го правил на парапет на стълбище - изглежда добре - цена на материала от метал_М - около 100лв с ДДС, заваряването си е моя работа (значи безплатно), но боядисване и издръжливост във времето не ми харесва - ръждясва а и не скрива от погледите на минувачите
- дървени летви (дори си мислех челни дъски) хоризонтално - цена пак около 100лв - не ми харесва защото не е издръжливо във времето а дъските от WPC са безобразно скъпи
- да изрежа профилите и да иззидам с итонг 10см - обаче това са дни работа - зидане, шпакловки, тежко за пренасяне цена на материалите около 150 лв - труда си е от мен
- метални пана за ограда - намерих само една фирма вносител на такива оградки.бг - цена около 140 лв - монтаж за 1 ден но не съм сигурен дали ще изглежда добре

Та бюджета зависи, искам хем да е приятно за гледане, хем издръжливо, хем функционално, но да не е е 500лв защото ми се струва безсмислено:
Отпадат понеже не ми се струват хубави или функционални:
- алуминиеви парапети - със стъклен или въжен пълнеж
- ковано желязо
naster - майстор
Аз бих продължил с вертикални дървени елементи с някакви малки декоративни отвори на всеки няколко елемента. Всеки вариант ще иска труд и средства. Но дървото най много ще стопли визията. За евтино и бързо има тониран поликарбонат, аз го ненавиждам, но въпрос на вкус.
  • 1
  • 2

Тема "Как да завърша парапет на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: