ср апр 06, 2022 4:51 pmpreslav написа:Благодаря за съвета , до сега не съм чистил с нищо освен лимонтозу ..ср апр 06, 2022 11:48 amPetar_6666 написа: Нивомера цъка, обаче като надуя тръбичката към него се усеща съпротивление как да я почистя ?Търпение, подходяща спринцовка, кислол. Вероятно ще шупти и ще връща през тръбичката - ще трябва и парцал. Помисли за някаква тапичка, с която да запушиш тръбичката след слагането на кислола - не използвай за целта нивомера, ще го повредиш.
Утайникът, за който говори Козл в същност играе ролята на разширителен съд - търпението и постоянството ще го изчистят.
Ако не ползваш калгон или някакъв друг препарат срещу котлен камък, започни да ползваш, ще отложиш следващите проблеми с години.
ср апр 06, 2022 4:51 pmpreslav написа:Тоя съд според мен служи за демфер на налягането, докато водата в казана се плицика при въртенето на барабана.ср апр 06, 2022 11:48 amPetar_6666 написа: Нивомера цъка, обаче като надуя тръбичката към него се усеща съпротивление как да я почистя ?Търпение, подходяща спринцовка, кислол. Вероятно ще шупти и ще връща през тръбичката - ще трябва и парцал. Помисли за някаква тапичка, с която да запушиш тръбичката след слагането на кислола - не използвай за целта нивомера, ще го повредиш.
Утайникът, за който говори Козл в същност играе ролята на разширителен съд - търпението и постоянството ще го изчистят.
Ако не ползваш калгон или някакъв друг препарат срещу котлен камък, започни да ползваш, ще отложиш следващите проблеми с години.
Съдейки по този съд, който аз чистих, без разглобяване и сваляне на съда чистенето едва ли ще е успешно.