пон ное 06, 2023 6:24 pmB0bi написа:Дестилиран бял оцет
"Това е правилният вид оцет за ецване, почистване, градинарство, варене на яйца, печене.
Дестилираният бял оцетн е основен вид оцет за всяко домакинство. Произвежда се чрез дестилация на оцет с топлина на пара, която убива всички хранителни вещества и по същество сварява течността до чиста оцетна киселина. Поради тази причина не препоръчваме да използвате дестилиран бял оцет за повечето готварски задачи.
Това е най-предпочитаният вид оцет за ецване, тъй като е с високо съдържание на оцетна киселина, но въпреки това няма да промени цвета на вашата храна. Също така е предпочитан за употреба в почистващи формули, включително и приготвени собственоръчно у дома."
https://www.sanat.io/bul/p/%D0%A0%D1%8A ... 0%B8%D1%8F
Конь мерси не руча- древна северномакедонска поговорка!
Не, не би. Не защото няма да защитава от замръзване, а защото си остава.....оцет, при това концентриран.
Кисела ракия може да се "оправи", при положение, че не е много кисела, но такова нещо е по добре да се изхвърли.
Оцета е друга бира.