Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
пон ное 06, 2023 6:24 pmB0bi написа:
Дестилиран бял оцет
"Това е правилният вид оцет за ецване, почистване, градинарство, варене на яйца, печене.

Дестилираният бял оцетн е основен вид оцет за всяко домакинство. Произвежда се чрез дестилация на оцет с топлина на пара, която убива всички хранителни вещества и по същество сварява течността до чиста оцетна киселина. Поради тази причина не препоръчваме да използвате дестилиран бял оцет за повечето готварски задачи.

Това е най-предпочитаният вид оцет за ецване, тъй като е с високо съдържание на оцетна киселина, но въпреки това няма да промени цвета на вашата храна. Също така е предпочитан за употреба в почистващи формули, включително и приготвени собственоръчно у дома."
https://www.sanat.io/bul/p/%D0%A0%D1%8A ... 0%B8%D1%8F

Конь мерси не руча- древна северномакедонска поговорка!

Не, не би. Не защото няма да защитава от замръзване, а защото си остава.....оцет, при това концентриран.
Кисела ракия може да се "оправи", при положение, че не е много кисела, но такова нещо е по добре да се изхвърли.
Оцета е друга бира.
ivanovbg - майстор
Малко в страни от конкретното питане ...
Имам 100-тина литра оцет (прокиснало вино). Ако го дестилирам, продукта дали би ставал за незамръзващ топлоносител? Някой дали не знае как се казва евентуалният дестилат?
Те дървата са си скъпи, еле пък ако казана ти е на газ. Ако го дестилираш ще ти се върже по скъпо отколкото да си купиш 1-2 литра това което си трябва. Резултата от дестилирането на оцет е кисела вода. Иначе внимавай да не се взривиш, че парите на оцетната киселина са взривоопасни.
Tinox - напреднал
Някой дали не знае как се казва евентуалният дестилат?
B0bi
При производството на дестилат за отлежаване, от който по късно правят коняк, французите залагат материал за преваряване с не повече от 28% алкохол. По народному- градуси.
За да се взривят някакви пари, то те трябва да са достигнали ниво на взривна концентрация.
Не зная колко точно е на оцетните пари, но бидейки те алкохолни, аз бих се придържал към препоръките френски.
Например, изпаренията на пропан и бутан, са опасни в рамките от 2% до 9%. Това е взривната концентрация на тази смес от газове.
При достигането на такава опасна концентрация на кое да е вещество, то трябва да има и условия за взрив. Някой да познае?! Иванов?!
Аз зная само двенки. От къде ли?!
Andri01 - майстор
=D> те това е пожарникар! Даже знае и цели ДВЕ!! :drinkers:
пон ное 06, 2023 8:00 pmAndri01 написа:
=D> те това е пожарникар! Даже знае и цели ДВЕ!! :drinkers:
Кажи, допълни!
Хихииии! Хей...търрррррр.
Andri01 - майстор
След твоите писаници във всяка една тема, пълни с научни знания, винаги достоверни,умни и правилни ,няма какво да се допълни! Хихихи, търрррр....
пон ное 06, 2023 8:14 pmAndri01 написа:
... Хихихи, търрррр....
Ово е допълнение, шампионе.
Грешчица у поста ми да си съзрял, или просто прекали с чорбата?!
Andri01 - майстор
Ооо, как грешка? Ти си безгрешния корифей на сайта! Е,има още един-двама дето претендират за тази титла,но напразно!
пон ное 06, 2023 8:18 pmAndri01 написа:
Ооо, как грешка? Ти си безгрешния корифей на сайта! Е,има още един-двама дето претендират за тази титла,но напразно!
И в случая съм нацелил истината, верно ли?! Може да потвърдиш нещо което не знаеш, хахаааа?!

Тема "Соларен панел - биоантифриз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: