• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
Използването на майстор за нисък клас съдомиални може да докара повече разходи от нова съдомиална от същия клас.
Съвремените уреди са проектирани да си изкарат гаранцията. Ако изкара повече, това е бонус за собственика.
Като ремонтираш едно, ще се счупи друго и т.н.

Според мен, ако не можеш да се справиш сам, не си заслужава викането на (грамотен) майстор.
zz_stefanov - майстор
Да ви припомня, Бекото има клапан и редува активноста на горната и долната перка. Освен запушването на самата перка може тоя механизъм да е блокирал.
Примерно https://apogee99.com/razpredelitelen-kl ... 00/p/12635

Торбалане, не искам да я хваля, че да не се развали, но нашата е поне 12 годишна, без сервиз. :)
torbalan - Дървен философ
чет авг 01, 2024 7:00 pmzz_stefanov написа:
...
Торбалане, не искам да я хваля, че да не се развали, но нашата е поне 12 годишна, без сервиз. :)
Не си чел внимателно, какво съм писал. :)
"Каквото изкара след гаранцията е бонус за собственика."
Просто ти се е паднал добър бонус.

Имал съм доста уреди на една попялярна (заради ниската цена) марка Raider.
Къртача ми изкара години. Сцепван е от работа...
Дрелката ми се счупи при първия опит да я ползвам за пробиване на дупка за конзола в гипсокартон.
Останалите уреди си караха горе-долу колкото им е гаранцията.
Krasi_S - специалист
Да ви припомня, Бекото има клапан и редува активноста на горната и долната перка. Освен запушването на самата перка може тоя механизъм да е блокирал.
За същото говорех и аз, ама не съм го обяснил явно добре. Опита ми е само от моя Бош (втора ръка).
На Бекото може и да е по-лесен достъпа до този клапан.
rossenboy - специалист
Благодаря на колегите за насоките. Едно важно предупреждение към всички домашни майстори - не пипайте като не разбирате!!!!Разглобих свалих клапана, гледам го умно и дотам. И понеже не разбирам и не ми се четеше викам си чакай да пробвам моторчето което задвижва клапана дали работи - гледам пише на него 240V, ще го включа директно в контакта - включвам - няма никой, и на двата изхода имам фаза на мотора (то може и да е нормално, ама кой да знае). Ще разпробивам както е писал колегата (колега е по форум, видно е че не е по знания) - бележа къде да е другата дъпка, пробивам, събирам клапана - бе нещо ми се вижда, че блендата с дупките много свободно се върти, викам си ще вземе да се завърти от водата и пак да спре притока, дай да го блокирам - подлагам едно уплътнение и като като се сглоби клапана това бялото с дупките се притиска и не може да се върти. Връщам всичко, връзвам, пускам миялната - вода шурти от всички перки, ще те удави. Айде готова е работата, да си изкара програмата и сглобявам всичко. Да да, ама не - по едно време явно реши да върти клапана, престърга нещо и замириса на изгоряло (имаше и малко пушек) и всичкото ток изчезна от миялната. Тука вече леко се напрегнах (до тук съм на около 3 часа работа и гъзурчене) и се разходихме до магазина за нова миялна - старата е на 12 години вече и май и дойде времето. И тук вече на който колега му е силен боба, ако може да предположи какво би могло да е изпушило - ако мога да го сменя (вече само сменям, не ремонтирам нищо) и да си ползвам машината на село или да я пазя за резервни части?
zz_stefanov - майстор
Примерно https://apogee99.com/razpredelitelen-kl ... 00/p/12635

да използвам темата да питам, някой колега знае ли по каква всемева схема се осъществява това редуване?
  • 1
  • 2

Тема "Съдомиялна Beko не мие долната кошница" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: