Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
chapara - майстор
Е, това с Топлофикация от къде ги измисли?
gogo7777 - майстор
пет авг 16, 2024 11:20 pmhidrazin написа:
Иначе никога не съм разбирал живеещите в панелни/тухлени коптори които искат да си усвоят дори и мизерните 3-5-10 квадрата отворена към външния свят площ.
+100
Част от живота ми премина в панелка....
:drinkers:
kozl - майстор
съб авг 17, 2024 2:11 pmchapara написа:
Е, това с Топлофикация от къде ги измисли?
Не съм го измислил аз. Още по соца се плащаше само на отопляем обем, когато нямаше измерителни уреди.
Сега плащането по отопляем обем продължава като варира от 10 до 30 % спрямо общата енергия за отопление на сградата.
Така при условие, че уредите на абоната за отопление не са отчели нищо, то се начислява енергия според отношението на отопляемия обем на абоната спрямо сумарния такъв за всички абонати в сградата, захранвани от абонатната станция, по която се разпределят индивидуалните сметки за потребена енергия.
chapara - майстор
Само всяваш смут😉, определено.
Дай наредба? Дикимент?
Иначе не се приема.
Вярвам си минал на новата система с дист. отчитане. Как ще отчетат балкона с винкели и счупени масово стъкла? Хайде моля?
kozl - майстор
нед авг 18, 2024 11:10 amchapara написа:
Дай наредба? Дикимент?
Иначе не се приема.
Вярвам си минал на новата система с дист. отчитане. Как ще отчетат балкона с винкели и счупени масово стъкла? Хайде моля?
https://www.techem.com/content/dam/tech ... inline.pdf

Ората с тец плащат по това. Кой смутен, кой не сметките са така.
chapara - майстор
нед авг 18, 2024 3:45 pmkozl написа:
Дай наредба? Дикимент?
Иначе не се приема.

Би ли подчертал с червено абзаците, където се казва че се плаща по кубатура. Това е отдавна в миналото, с изключения за еднотръбно парно. Тия наредби съм ги чел ощи при излизането!!! Балкон ако искам ще си го топля, ако не искам, няма. Ако искам цяла зима ще си държа апартамента отворен и ще плащам само по уредите на отоплителните тела, г-н професор Козел!!!
Нерде остъкляване, нерде Топлофикация.
Вземи се в ръце!!!
2.1.1. Количеството топлинна енергия, отдадена от сградната инсталация, се разпределя
пропорционално на отопляемия обем на имотите по проект.
Lutchezar - майстор
Абсолютни всички около мен викаха топлофикация след усвояване на тераса и се преизчисляват обеми и съответно проценти от общото.
kozl - майстор
нед авг 18, 2024 5:16 pmchapara написа:
нед авг 18, 2024 3:45 pmkozl написа:
Дай наредба? Дикимент?
Иначе не се приема.

Би ли подчертал с червено абзаците, където се казва че се плаща по кубатура. Това е отдавна в миналото, с изключения за еднотръбно парно. Тия наредби съм ги чел ощи при излизането!!! Балкон ако искам ще си го топля, ако не искам, няма. Ако искам цяла зима ще си държа апартамента отворен и ще плащам само по уредите на отоплителните тела, г-н професор Козел!!!
Нерде остъкляване, нерде Топлофикация.
Вземи се в ръце!!!
Мерси за обидите #-o
С прекалено самочувствие, понякога си заблуден и досаден, та ти - "вземи се в ръце".
И остъклен не е равно на усвоен.
chapara - майстор
нед авг 18, 2024 7:20 pmkozl написа:

Мерси за обидите #-o
С прекалено самочувствие, понякога си заблуден и досаден, та ти - "вземи се в ръце".
И остъклен не е равно на усвоен.
Такъв съм и педантичен, благодаря😀Самочувствие с покритие! Колко хора минават на Л.С. с мен, за да разберат истинноста на нещат нямаш понятие, може само да се усеща. И в ръце съм се взел, спокоен, Паисий. Чакам подчертаното с червено? Не го ли направиш си гаражна ракия!!!

Тема "Процедура по издаване на разрешително за усвояване на балкон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: