• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lyubohar - майстор
Да,извинявам се.Не видях,че снимката е на друго място.
Обаче,не допусках,че това на снимката му казват ламперия.
Казват се таванни покрития.
d.ivanov - напреднал
пон окт 07, 2024 5:47 pmlyubohar написа:
Да,извинявам се.Не видях,че снимката е на друго място.
Обаче,не допусках,че това на снимката му казват ламперия.
Казват се таванни покрития.

Ламперия викам на това дето го изкъртих, него го няма на снимката това съм го написал като дървена конструкция -сори ако съм подвел някой
d.ivanov - напреднал
нед окт 06, 2024 11:26 amchapara написа:
EPS и импрегниран OSB.
+керемиден отдушник
https://www.suhstroi.com/pokriv/aksesoa ... i-125.html

https://factortrade.bg/p/keremida-klasi ... ven-bramak

От противопожарна безопастност обаче всичко сочи към каменна вата и отдушници за проветряване на въздуха между изолацията и дървената обшивка.
Каменна вата и осб няма ли да е достатъчно,че това с тея керемиди ми изглежда сложно
chapara - майстор
Ако не те плаши мухъл е достатъчно.
Трябва да се проветрява ватата, но ти си решаваш.
Виждал съм го без отдушници в къщата на племенника в Бостън. Всичко се свали и на боклука. После дезинфекция, дистанциране на ватата и монтаж на отдушниците, ниско долу и високо до билото за да има инверсия на въздуха с цел проветряване.
d.ivanov - напреднал
пон окт 07, 2024 8:09 pmchapara написа:
Ако не те плаши мухъл е достатъчно.
Трябва да се проветрява ватата, но ти си решаваш.
Виждал съм го без отдушници в къщата на племенника в Бостън. Всичко се свали и на боклука. После дезинфекция, дистанциране на ватата и монтаж на отдушниците, ниско долу и високо до билото за да има инверсия на въздуха с цел проветряване.
Благодаря
chapara - майстор

Ето и малко нагледен матерял, за да не откриваме всеки ден топлата вода и да не хвърляме парите си на боклука.
d.ivanov - напреднал
вт окт 08, 2024 11:23 amchapara написа:
Ето и малко нагледен матерял, за да не откриваме всеки ден топлата вода и да не хвърляме парите си на боклука.
В клиповете ползват и найлон,след ватата съвета ти е да се сложи найлон ?
шоп - майстор
Ако влага достигне до ватата, то всичко е изпортено.
Така, че найлона е задължителен.
Просто някой хора дават луди пари за пароизолационно фолио, а един прост найлон с цена 20-40 ст м2 върши същата работа.

Пародифузно фолио също е необходимо при изолция с вата и възможност за намокряне от покрива.
chapara - майстор
вт окт 08, 2024 7:32 pmшоп написа:

Така, че найлона е задължителен.
Просто някой хора дават луди пари за пароизолационно фолио, а един прост найлон с цена 20-40 ст м2 върши същата работа.

Така е Радо, ноо не какъв да е наелон, не и от този рециклирания еко, който се саморазпада. Трябва да е армиран полиетилен или без армировка. За да не стане, а бе всичко си беше наред, а сега какво стана😉
  • 1
  • 2

Тема "Обличане на таванска стая с OSB?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: