Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон дек 02, 2024 7:33 pmeli2023 написа:
Здравейте,благодаря безкрайно много за всички съвети.Извинявам се за късното включване.Проблемът още не е решен.Филтъра е почистен.Но нищо от водата не отива в канализацията.Днес обикалях магазините да намеря правилния размер глух ключ,за да се опитаме да я отворим.Намерих.Утре ще опитаме да я отворим,за да проверим маркучите.
Попитах :
Помпата включва ли се?
Гравитачно от маркуча източва ли се? Сиреч, като извадите края на маркуча от канализацията, водата самоизточва ли се?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
За какво е такъв специфичен ключ?
Извинявам се на всички.Затварям темата.Няма да се справя с проблема.Благодаря на всички отзовали се!
hidrazin - майстор
Ето накрая и едно разумно писание... =D>
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон дек 02, 2024 8:54 pmhidrazin написа:
Имам на лично кореспондеция по темата. Такива хора не е възможно да съществуват в обичайни условия
вт дек 03, 2024 3:38 pmn_a написа:
пон дек 02, 2024 8:54 pmhidrazin написа:
Имам на лично кореспондеция по темата. Такива хора не е възможно да съществуват в обичайни условия
И подробности ще запазиш в тайна, понеже е на Л?

Няма да заспя да довечера от любопитство какви са "такива хора..................обичайни условия".
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт дек 03, 2024 3:40 pmТрифон П.Трифонов написа:

И подробности ще запазиш в тайна, понеже е на Л?

Няма да заспя да довечера от любопитство какви са "такива хора..................обичайни условия".
Имам някакви проблеми с мишката и ми е тегав копи-пейста, но много ме сърби да споделя, та очаквай
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Здравейте,
Много се извинявам но как се разбира дали работи помпата?
Пералнята не е моя, а на мой приятел.Реших да се опитам да му помогна,но виждам,че няма да се справим.
Сега съм при него
Той проверил и почистил филтъра,но филтъра не можем да го закрепим обратно.Всмисъл водата тече през него.Колкото и да го затягане не става.
Казах му да извадим маркуча от стената,но той се страхува,че ще я повреди още повече.
И затова ще затворя темата.Извинявам се

аз: "... как с

е разбира дали работи помпата?" Чува се

Нищо не се чува.
Може ли филтъра да се счупи?
Защо тече водата от филтъра?
Филтъра изглежда здрав и влиза в гнездото,но вода тече оттам.

аз: Изглеждате нереално смотани. Предполагам саксийните млади хора са така. Чувствам се динозавър
Филтърът е за

да тече вода през него. Да сте изхвърлили уплътнението? Вероятно.
Не можете да затворите темата. Най-доброто е, да публикувате там всичко това...

Благодаря!Че сме невежи,невежи сме.Извинявам се

аз: Да спасим временно положението
1. на гърба на всяка пералняима маркуч "сива" вода, закачен на високо и споскащ се към канализацията
Закачен е нависоко на гърба на пералнята защото, по него просто и гравитачно си изтича водата. Сиреч, ако се повреди помпата, смъквайки маркуча, можем да източим водата от пералнята

Честно срам ме е да питам,като виждам че задавам глупави въпроси.Никога у дома не сме използвали пералня,нищо не им разбирам.Имах просто искрено желание да помогна,но виждам че няма да се справя.Трябва да науча първо азбуката на пералните.Търсих в Интернет,но не открих нищо подходящо за начинаещи и заради това реших да питам във форума.Но виждам че се излагам с невежеството си.
Днес цял ден търсих по магазините глух ключ.Поне това намерих

аз: Няма място (и нужда) за извинения
Питай
Та, за какво е този глух ключ?

За да се отвият болтовете на капака отзад.Опитах се да направя снимка.Дано и в това да не греша.Нали оттам трябва да се отвори пералнята или не?
Прикачен файл:
п.jpg
п.jpg (67.88 KиБ) Видяна 538 пъти
аз:Самонарезни винтове. С клещи се отвиват

С какъв вид клещи?
Не става ли с глух ключ?

аз:На снимката нищо н есе вижда, но на гърба на пералня, за най-обикновени самонарезни винтове, завити в две ламарини. кващаш с обикновени клещи и развиваш.
Аз никога не съм имала глух ключ даже не съм съвсем сигурна какво е, а разглобявам почти всичко

Побликувай всичко това в темата . Ще ви се посмеят и ще ви обяснят кое-какво-как. Човек все отнякъде, някога, се учи

п.с. Видях какво е глух ключ. Имам такъв. С него монтирах стоящ смесител. Изобщо как ви хрумна, че е нужен? Реални ли сте?

Последно мнение, мое, вт дек 03, 2024 7:39 am, прочетено и неотговорено
chapara - майстор
Ами да, страшно е😁 Хем не знае азбуката😁🙃, хем се затръчва да помага. Не разбрах на кого по напред му трябва помощ? Тя или Той?😆
емовлаха - специалист
Ами като неще помпата то през филтъра на пералката идва кулминацията със източването на вудътъ затуй тече

За почистването на помпената и филтърната част за да не тече след чистене, може и да се врътне турбинката да се провери да няма заклинване

Аз затуй мойто жина я спращам на ряката със думашен сапун да пире и са не ядосвам.

Тема "Проблем с пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: