Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Ал_ - специалист
Най-накрая остана малко свободно време, та подхванах. С тия криви стени кофражът се оказа голяма играчка.

Прикачен файл:
IMG_1090.jpeg

Вчера налях едната, днес другата, че дните къси. Отворът за наливане го бях оставил на 30 см под крайната височина, за да е удобно за пълнене. Като напълних дотам, го вдигнах нагоре, за да къртя по-малко. Остава да се доокърти до нужното ниво

Прикачен файл:
IMG_1096.jpeg

Ако съществуващата колона беше по-гладка, с малко сметки бих могъл да мина и без къртене, поне на теория :-D :partyman:
nikolson - майстор
Аз щях да го направя с "пълзящ кофраж".
Ал_ - специалист
Хм, какви предимства виждаш от използването на този тип кофраж при височина от всичко на всичко 2.8 метра?
chapara - майстор
съб сеп 06, 2025 4:16 pmАл_ написа:
Хм, какви предимства виждаш от използването на този тип кофраж при височина от всичко на всичко 2.8 метра?
Полза😁? Работни фуги и повече загубено време😉
Само минуси.

Ал_, това бутобетон ли е🧐🥴
Ал_ - специалист
Не. Речен филц, но тук таме имаше и доста по-едра фракция. Пресявах го, но не прецених количеството - очаквах две бъркалки и малко да стигнат, та за толкова си бях подготвил материал. Наложи се и трета да забъркам, но се стъмни и минах без сито.
chapara - майстор
нед сеп 07, 2025 8:16 amАл_ написа:
Наложи се и трета да забъркам, но се стъмни и минах без сито.
Ясно👍
Ал_ - специалист
Това е извън diy частта, но добре, че направих снимка - така винаги си личат кривините, защото иначе всеки ми вика - втеляваш се.
След грубата мазилка. Предполагам, че са изкривили лайсната. Дано подлежи на коригиране. Изненадах се, че са “облекли” колоните, че малко по-различни планове имах за тях, но нищо.
Прикачен файл:
IMG_1114.jpeg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Гледам я тази стеничка и си мисля, колко са се изменили нещата. Материалите и технологията.
Когато аз пипах "вар", мазилката хоросан, хастар, после основната, веднага се дричкосва. Веднага се вижда криво ли е, равно ли е. Отгоре финосване за гладко и това е. Няма такива изтумбвания, мустаци оставени, свличания, пукнатини...
Ал_ - специалист
Спор няма, в момента изглежда меко казано ужасно - аз бях в потрес като ми прати снимка комшията :-D А вечерта като я видях на място - съвсем.
Надявам се, че крайният вариант ще е различен. По телефона като се чувахме с юнаците, ако правилно съм разбрал - чак на третия ден пердашат.
Иначе алтернативата с ръчно полагане не ми се нрави - масово са цигански бригади, правят свинщина навсякъде, минимум две седмици за работа, за цените, които обявяват дума няма да отварям, и постоянно трябва да им виси някой на главата.
chapara - майстор
Нещо не е така, но да видим. :?
Каква е мазилката🙄?

Тема "“Продължаване” на бетонна колона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: