вт мар 24, 2026 9:03 pmDimicha написа: Това с печката е интересно, ама означава ли, че сте го монтирали в самата печка? Или на контакта, в която я включвате? Защото аз освен за бойлера търся решение за следене на консумация и за други уреди, които са с щепсел. И се бях насочил към разни смарт-контакти, които мерят ток, обаче там ми излизат десетки видове и не знам кое е добро?Предпазителя е монтиран на самата печка. Ползвам го и като ключ за включване и изключване.![]()
И не спя на много топло. Печката има терморегулатор и две степени нагряване, две степени вентилатор.
Затоплям според няколко термометъра различно, но до 18 градуса средно. На толкова е терморегулатора. Като си легна или я оставям на първа степен вентилатор за да не ми бучи или я гася. Степента на нагряването зависи от външната температура. Около нулата я оставям на едно. Като започне да се затопля към 7-8 направо я гася. Ето ти графика на температурата в спалнята за този месец.
Прикачен файл:
viber_изображение_2026-03-24_23-48-53-876.jpg (38.78 KиБ) Видяна 60 пъти
Единия контакт работи цяла седмица преди да издъхне. Втория залепна релето още на първо включване. Третия ми го дадоха уж за по мощен, а и на външен вид по-голям. Грънци, вътре релето същото. Още на първо включване се разсмърдя и се стопи. И трите ми седят на бюрото разглобени. Ако желаете ще ви ги снимам. Този големия е на Хама. Малките са безименни китайци от квадратните, но от различни търговци. Платките вътре също са им различни, но все са боклуци. Стават само за маломощни уреди и лампи.