КИМИ написа:Щом е с тухли единички, значи е носеща стена,Добре съгласен съм, но каква е логиката, не може ли да е носеща и с тухли четворки
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Stefan_62
- майстор
30 мнения в "Как да изрежа отвор за врата в стената?"
VLADO66
- майстор
Щом е вътрешна стена и е 25 см. със сигурност е носеща.Веднъж ми се наложи и аз да осъществя бързо тази операция и се справих като намерих да се търкаля един кол за лозе или ограда
,разкроих го с флекса и го вградих,като за уплътнение /запълване/ на фугата между щурца и тухлите над него ползвах лепило за плочки.Стана много добре.Циментовия кол си имаше арматура вътре.Но стената не беше носеща.За носеща стена трябва по-сериозна арматура и да влезе най-малко по 25см. отстрани.Може да се отлеят на земята и да се монтират допълнително,като се уплътни фугата както направих аз.
jekasus
- майстор
Към втората минута - https://www.youtube.com/watch?v=crYUiibKzbg
Stefan_62
- майстор
jekasus написа:Към втората минута - https://www.youtube.com/watch?v=crYUiibKzbgТова е на бетонна стена, там нещата са съвсем други. Другият ми апартамент е панелен и там всички каси на вратите са метални като тази от клипа. Правят го за по-лесен монтаж на касата към панела.
ferrari4456
- специалист
Ами мисля, че беше 60х60х6
Доста здрав беше.Както казах, аз процедирах, като махнах мазилката и се изчовърква или минава хоросана с флекс за да се махне между един ред над отвора който искаш и се набиват профилите в реда и от двете страни и след това се маха реда под него и се изчуква добре и се поставя щурц, като над него (тоест между профилите и щурца) се натъпква хубаво със разтвора.
После си замазах всичко и още си седи така и проблеми няма, мислех да махам профилите, но после се отказах.
Направих и допълнително нещо, като рамка със правоъгълен профил, никакви спомени нямам какъв е бил и го замазах.Играе нещо, като подсилване на отвора въпреки щурца и профилите, мисля, че беше излишен, но се подсигурих.Като се замаза се сложи касата на вратата и самата врата и двете неща са дървени.
Ама бях сигурен, че не е носеща стена, затова си провери добре нещата!
Доста здрав беше.Както казах, аз процедирах, като махнах мазилката и се изчовърква или минава хоросана с флекс за да се махне между един ред над отвора който искаш и се набиват профилите в реда и от двете страни и след това се маха реда под него и се изчуква добре и се поставя щурц, като над него (тоест между профилите и щурца) се натъпква хубаво със разтвора.
После си замазах всичко и още си седи така и проблеми няма, мислех да махам профилите, но после се отказах.
Направих и допълнително нещо, като рамка със правоъгълен профил, никакви спомени нямам какъв е бил и го замазах.Играе нещо, като подсилване на отвора въпреки щурца и профилите, мисля, че беше излишен, но се подсигурих.Като се замаза се сложи касата на вратата и самата врата и двете неща са дървени.
Ама бях сигурен, че не е носеща стена, затова си провери добре нещата!
novgradski
- специалист
И аз правих нещо подобно,като разделях на "баня" и "тоалетна".
Поизкъртих мазилката и между два реда тухли вкарах перото на винкела (L-63X63x.. с 0.5м по-дълги от широчината на вратата),oт другата на страна на стената -пак още един винкел.Във винкелите имах по 4 отвора ф12.Пробих през отворите (колко се "срещат"-зависи от точността)- арматура ф10.... и ги заварих на "сандвич".Винкелите остават в мазилката.
Поизкъртих мазилката и между два реда тухли вкарах перото на винкела (L-63X63x.. с 0.5м по-дълги от широчината на вратата),oт другата на страна на стената -пак още един винкел.Във винкелите имах по 4 отвора ф12.Пробих през отворите (колко се "срещат"-зависи от точността)- арматура ф10.... и ги заварих на "сандвич".Винкелите остават в мазилката.
ferrari4456
- специалист
После щурц сложи ли допълнително?
Има ли някакви пукнатини сега?
Има ли някакви пукнатини сега?
Stefan_62
- майстор
Благодаря на всички за предложенията, последното решение за направата на отвора за врата ще е комбинация от предложението на "ferrari4456" за поставянето на Г образен профил в комбинация с предложението на "crez" за отливането на щурц под него. Мисля че тази комбимация ще е достатъчно стабилна да издържи, ако ще и още два етажа да имаше от горе
. Дано не греша, но според мен ще стане достатъчно здраво като изпълнение и носимост 
Тема "Как да изрежа отвор за врата в стената?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература