Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
shotik - майстор
Хвана прах,полегнало на един рафт е скутерчето.Опитвах се да правя колело с елмотора му и другите ел.части ,но не ми остана време да го карам.
Тези акумулатори е хубаво да се зареждат с импулсни зарядни ,които може да се намерят в магазините ,продаващи такива скутери и детски моторизирани коли да е за 24 волта .На Илиянци ми предлагаха такова за 27 лева,но не го взех,сега имам едно електронно зарядно ,за 12 волта е и ги поддържам акумулатоприте ,като ги свързвам успоредно.Имам схема с ЦК ключ ,да е поне за 10 А,където превключва акумулаторите в последователно за ползване или успоредно при зареждане.Куплунг от компютър и кабел и се захранва от зарядното.
Това е засега ,ако има нещо друго пиши.

От къде си ?
batkotony - специалист
От София съм,Надежда... :)
И на мен ми мина през главата тази идея за превключвател от последователно в успоредно свързване при зареждане на акумулаторите,но идеята ми е обслужването при зареждане да е улеснено до максимум.Дори допуснах,че може да има отделна верига в контролера,която отговаря за зареждането,но не успях да намеря схема,откъдето да разбера дали е така...
romanpm - майстор
batkotony написа:
От София съм,Надежда... :)
И на мен ми мина през главата тази идея за превключвател от последователно в успоредно свързване при зареждане на акумулаторите,но идеята ми е обслужването при зареждане да е улеснено до максимум.Дори допуснах,че може да има отделна верига в контролера,която отговаря за зареждането,но не успях да намеря схема,откъдето да разбера дали е така...
Контролера не зарежда и не контролира това :) Предполагам че са 4бр. акумолатори Х 12 V и е нужно импулсно оригинално зарядно за 48 V Което изключва автоматично на 56 V , като тока трябва да е около 10% от капацитета на акумулатор , нужно е също от време на време да се разменят местата им като на волейбол :wink: - в кръг понякога е добре да се заредят самостоятелно на 12V пак с 10 % ток Лесно се проверяват с оразмерено на 2-3А реотанче и волтмер в паралел за токов капацитет :wink:
Bobby - специалист
Наскоро видях във форума филмче как е приспособен да върви чук и гек с винтоверт, направо ми обра точките, някой колега от форума да е правил нещо подобно?? Че идва сняг и искам да изненадам малкият.
shotik - майстор
На скутера ми са два акумулатора по 12 волта /12 амперчаса,свързани последователно ,за да захранят елмотор 24 волта /250 вата.
batkotony - специалист
shotik написа:
На скутера ми са два акумулатора по 12 волта /12 амперчаса,свързани последователно ,за да захранят елмотор 24 волта /250 вата.
Абсолютно по същия начин стоят нещата и при моя.
@romanpm,благодаря за разяснението,ще поработя по въпроса,но е още студено и малко ще го поотложа :) .
Разбира се,че ще направя и снимки... :-D .За разлика от скутера на @shotik,при моя пластмасовите спойлерчета са в доста добро състояние,само цвета ме дразни и ще взема мерки да го променя-бордо металик,но първо искам да го подкарам и да реша проблема със зареждането,а чак след това ще се занимавам с разкрасяване... :-D
Батериите са тотално скапани и трябва да помисля за нови,само от Конрад ли ще ми препоръчате?
shotik - майстор
Виж и в :
http://www.elimex.bg/
бул. Хр. Ботев,87,по 34.90 лв.
batkotony - специалист
shotik написа:
Виж и в :
http://www.elimex.bg/
бул. Хр. Ботев,87,по 34.90 лв.
А дали не може да се зареждат със стандартно зарядно за автомобил? Или трябва да се ограничава тока по някакъв начин... :?
ПП.А какъв пробег мога да очаквам с тези батерии? :?
stiv1961 - майстор
Днес се сдобих с ей това скутерче/ даже две, но едното е с доста липси/ и веднага го ,,мушнах" :) под инвалидната количка
Прикачен файл:
080220142361.jpg
От тук нататък става сложно :? , всички кабели са разкачени и едното аку май е сдало багажа. Главната питанка за мен е- абе, младежо, как да го свържа бе :-D Контролера е CT-302S9
Прикачен файл:
080220142362.jpg
Прикачен файл:
080220142363.jpg
Намерих снимка и схема на монтаж в нета, но цветовете малко се различават
Прикачен файл:
CT-302S9.jpg
CT-302S9.jpg (28.06 KиБ) Видяна 7372 пъти
http://www.tncscooters.com/CT-302S9.php
Двата куплунга с дебелите жици са ми ясни- единия куплунг е от мотора другия е захранването.
Та ако може някой да помогне, не е спешно, навън е още студеничко :)
П.П. shotik, извинявай, че се намесвам в темата, но да не отварям нова а и тази разбрах, че е за инвалидни колички. Ако решиш пиши, ще пусна питанката в нова тема :partyman:

stiv1961@abv.bg
http://www.kvalitet-21.com/

Тема "Eлектрически скутер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: