Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
mladkal - майстор
И едно финансово жокерче от мен. Вместо ОСБ между ламината и дюшамето може и с листове голо ПДЧ. Обикновенно фирмите, които предлагат мебелни плоскости го продават на около 20-25лв за плоча, което разбито на квадрати излиза по-добре от ОСБ, което пък е и по-тънко като дебелина...

ПП.Не съм фен на дървени скари за гипсокартон поради щото матряла дет ого предлагат по складовте сякаш не е съвсем сух -следват изкривявания във времето...ЦД, УД, окачвачи..лесничко, а и по-чистичко се работи...

Желая успехи!
nradnev - напреднал
абе ще ми дадете ли ориентировачна цена на гипсо-картона на квадрат,щото смятам аз да си го слагам
mladkal - майстор
nradnev написа:
абе ще ми дадете ли ориентировачна цена на гипсо-картона на квадрат,щото смятам аз да си го слагам
Цена не можем да ти дадем щото пазарим редовно и с отстъпки..да кажем 2,60 -3,00 за девятка картон, но този го ползвам само за таванчета. За стени от по-дебеличък 12,5мм. Разходи се из местните строителни борси, строителни хипермаркети...В по-големите села (кат нашето) има специализирани фирми, които продават само гипсокартон и прилежащите му профили, окачвачи, дюбили, видиии, па ако щеш и свредла за пробивната техника...
За да ти излезе тънко не можеш да седиш пред РСто и да ти снасяме инфо...Требва и ти да се напънеш мъничко, да си почоплиш мозъка, да се поразходиш (времето е екстра за целта)...
Сега попитай колко профили ще са ти нужни!? :lol:
А после окачвачи!? :)

ПП.И за да си избистриш технологията и мераците прочети в раздела всичко за гипскартона и гипсофазера.. Ще си дадеш много оотговори, на въпроси, които няма да ни поставяш тук.
Желая успехи и в миг не съм желал да звуча заядливо!
новия12 - специалист
привет колеги... отговорете му на човечеца колко е гипсо карнона... както ти каза mladkal отиваш в строителните складове и виждаш картона че е от 8 до 10 лв. говоря за 1.25 дебелина - и размери 200 на 120... не се пробваи на 9 дебелина щото не си маистор и конструкцията няма да ти е права и после като боядисаш а навярно и това си решил да правиш - ще разбереш сам ква кривотия е станала... и послушаи колегите и прочети за конструкцията и за основните правила ...... ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ И НЕ СЕ ОТКАЗВАИ...
solo5 - майстор
mladkal написа:
И едно финансово жокерче от мен. Вместо ОСБ между ламината и дюшамето може и с листове голо ПДЧ.
Според мен ОСБ е по-добрият вариант
Някои да ме поправи, ако греша, но май ОСБ-то издържа на влага, за разлика от ПДЧ-то :?
peter_m - специалист
solo5 написа:
mladkal написа:
И едно финансово жокерче от мен. Вместо ОСБ между ламината и дюшамето може и с листове голо ПДЧ.
Някои да ме поправи, ако греша, но май ОСБ-то издържа на влага, за разлика от ПДЧ-то :?
ако е OSB 3
mladkal - майстор
peter_m написа:
solo5 написа:
mladkal написа:
ако е OSB 3
Ако е OSB3 - ДА! По-добър вариант е!
Инак човечеца се опитва хем да е ефективно хем да е ефтинко! За тва пуснах вариацията с пакетажните "голи" ПДЧ...А и все пак 18мм е по-здравичко от ОСБ на 9-10мм...

Тема "стара къща-кара таван(ИДЕИ)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: