Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
fore - майстор
Взех Plymouth Rubber - BISHOP Американска -правена в Испания.

Лента W 963 - студено-самовулканизираща се лента за напрежение от 1kV до 69kV. Притежава устойчивост на влага, корозия, озон, ултравиолетови лъчи. Използва се за изолация на жилата, възстановяване на най-външната изолация на кабела и влагоизолиране на екструдирани кабели. Навива се със 100% разтягане и 50% припокриване.

Отгоре сигурно ще стабилизирам с цепена изолация и ще я заключа с изолиран проводник -4 квадрата -като пружина и това е.
kr1100 - майстор
W 963 , aко шпулата на ,която е навита е пластмасова - жив китаец. Лентата е самортазвулканизираща се :mrgreen: Такава не бих я използвал на важно място

Оригинала е на картонена шпула с надпис.
fore - майстор
Я пак ?

Самовулканизиращата се лента има ли проблем с водата ?

Не я знам Китайска ли е. Пише Испания.

На картон е навита и пишеше нещо с червено по тоя картон-марката мисля.

Е и ?

Намотал съм на една остра метална рекламна химикалка на върха и от лентата и се е захванала като пиявица- не се плъзга от върха и. Като шип за наръгване е тая химикалка- опасна е (пръста на Терминатор -2ката). Та да отивам ли на мивката да я поливам с вода ? :mrgreen:
kr1100 - майстор
Ако е на картон с надпис е оригинал. Самовулканизиращите не се произвеждат в Испания , а само в САЩ. РVC тата са от Испания.

При направа на муфа W 963 се покрива с Pr.85. с презастъпване. Не е за работа под вода. За работа под вода - заливаема муфа с полиуретанова смола.
fore - майстор
Нямам смола, ще карам с Би-шопа от Испания.
Здравейте, колеги! От около 25 години имам руско бибо "Малыш", което работеше прекрасно докато, поради моя грешка, засмука въжето и престана да засмуква вода. Отворих помпата. Механичната част видимо е изправна, при някои положения, съдейки по звука, вибрациите достигат максимална степен, но при сглобяване и натягане на болтовете вибрациите спадат до минимум и помпата не тегли вода. Моля дайте съвет! Най-вероятно се касае до реглаж. Питах в сервизи за пренавиване на бобини и те ме съветват да се обърна към майстор за извършване на реглаж. Можете ли да ме насочите към такъв майстор? Благодаря!
Hursa - майстор
vadimsok написа:
което работеше прекрасно докато, поради моя грешка, засмука въжето и престана да засмуква вода. Отворих помпата. Механичната част видимо е изправна
Не и знам конкретното устройство, а само принципно. Така, че са само предположения.
Може би е обратния клапан на входа, той се сваля отделно - когато е влязло въжето да го е повредило. Но може да е работния клапан - което дори ми се струва по-вероятно, след като е относително "на възраст" - до колкото знам е гъвкав елемент. Стиснете го, огънете самия клапан на ръка малко, може периферията да се е "пречупила" - ако е това, ще се види "пукнатината" (дано да не е това, че ако не намерите оригинална част, мисля че не може да се оправи). Другото, но по-малко вероятно е изкривено задвижващо стебло.

Тема "Ремонт на потопяема водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: