Работя най-вече с "Пластика", защото е по-мазна и накрая сатен. 3-4 ръце и накрая почти само на вода! Играчка е, но пък става супер! Ако се шкури, това е все едно да отнемеш най-здравия повърхностен слой на шпакловката.. Един вид, все едно да махнеш глечосаната (най-здравата) повърхност на един керамичен съд или все едно да махнеш циментацията на един автомобилен колянав или разпределителен вал или циментацията на стените на цилиндрите (образно казано)!
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
firecock
- напреднал
56 мнения в "шпакловка"
Тани
- модератор
Именно за това си помислих , като чух за старата школа! Колкото по твърда е шпакловката - толкова по-лошо. Всеизвестен е факта , че колкото по-твърд е един материал , то и крехкостта му се повишава. Вероятността да се напука и отлюспи шпакловката е много по-голяма , отколкото , ако шпакловката е по-мека и пластична и най вече хомогенна, а не с повишени якостни характеристики само в повърхностния слой! Освен това гланцираните повърхности по трудно попиват , което не е добре за боядисването. Именно затова минавам с шкурка преди грунда или праймера - за да премахна гланцираните участъци , въпреки , че са много приятни при допир! За съжаление наистина с боядисването гладкостта отива по дяволите!
А колкото до прахоляка- ако не ви харесва - сменете професията! Качествената работа не се свежда до това какво ни харесва да правим , а какво е необходимо да се свърши. Най омразната работа ми е да слагам вата и пароизолация на таван , но никога не съм си позволил да не сложа , защото ми е неприятно!
А колкото до прахоляка- ако не ви харесва - сменете професията! Качествената работа не се свежда до това какво ни харесва да правим , а какво е необходимо да се свърши. Най омразната работа ми е да слагам вата и пароизолация на таван , но никога не съм си позволил да не сложа , защото ми е неприятно!
firecock
- напреднал
Тани написа:Именно за това си помислих , като чух за старата школа! Колкото по твърда е шпакловката - толкова по-лошо. Всеизвестен е факта , че колкото по-твърд е един материал , то и крехкостта му се повишава. Вероятността да се напука и отлюспи шпакловката е много по-голяма , отколкото , ако шпакловката е по-мека и пластична и най вече хомогенна, а не с повишени якостни характеристики само в повърхностния слой! Освен това гланцираните повърхности по трудно попиват , което не е добре за боядисването. Именно затова минавам с шкурка преди грунда или праймера - за да премахна гланцираните участъци , въпреки , че са много приятни при допир! За съжаление наистина с боядисването гладкостта отива по дяволите!
3/4 от това, което си написал, предизвиква откровен смях в мен.. Ама ок, щом толкова много знаете и можете...

jekasus
- майстор
firecock написа:Нищо не си мерим... Просто в последните години се налата тази тенденция, да се щкури в/у шпакловката, което е неприемливо и е свързано с прахоляк и т.н. Друг е въпроса, че колкото и съвършена да е гладкоста на шпакловката, слоят боя който се нанася накрая със сигурност е по-релефен от самата повърхност!!! Ако прекарате валяк в/у съвършено гладко стъкло, ще установите че след като изсъхне боята, боядисаната повърхност е по-грапава от повърхноста на небоядисаното стъкло! Това в известна степен обезсмисля постигането на абсолютно съвършенство на гладкокта на стената! Което пък не означава, че тя не трябва да е гладка! Прав е колегата, който поставя условието, да се провери+ 1 !!! Едно да драскаш с маламашка, другото да шпакловаш.
качеството с лампа! Но съгласете се, че шпакловка с подобно качество няма как да се направи за 2-3 лв./кв.м., както предлагат мн. "майстори" - именно от тези дето щкурят...
wentii
- специалист
firecock написа:Работя най-вече с "Пластика", защото е по-мазна и накрая сатен. 3-4 ръце и накрая почти само на вода! Играчка е, но пък става супер!Приятелю от старата школа като знам как пълнят пластиката и сатена ми е ясно как изправяш стените! Твоя пълнеж ще го постигна с 2 ръце ротбанд и шийтрок за фина за двойно по кратко време като си включвам и шкуренето! Така че работи си както си знаеш,но не прекалявай с изхвърлянията по форумите

firecock
- напреднал
wentii написа:Нищо не знаеш приятелю, защото не си виждал работата ми и неможеш да даваш оценка- това първо! И второ: щом си от шкурещите "майстори", просто няма какво да дебатирам с тебfirecock написа:Работя най-вече с "Пластика", защото е по-мазна и накрая сатен. 3-4 ръце и накрая почти само на вода! Играчка е, но пък става супер!Приятелю от старата школа като знам как пълнят пластиката и сатена ми е ясно как изправяш стените! Твоя пълнеж ще го постигна с 2 ръце ротбанд и шийтрок за фина за двойно по кратко време като си включвам и шкуренето! Така че работи си както си знаеш,но не прекалявай с изхвърлянията по форумите

Освен това, казах че приключвам с говоренето по темата! Точка!
Тани
- модератор
Предполагам , че наистина шпакловаш отлично!Избора ти на материали обаче не кореспондира със самочувствието ти! Би ли ми показал някъде система на Кнауф за шпакловане в която е споменат Сатен? Лесно е да избягаш от темата , когато не ти е удобно, но ако държиш на думите си би ги подкрепил с ФАКТИ!
ПП
Между другото ти до какво ниво на качество шпакловаш? Те са от Q1 до Q4 и е възможно да си в нормите , но все пак да има и по-добро качество!
ПП
Между другото ти до какво ниво на качество шпакловаш? Те са от Q1 до Q4 и е възможно да си в нормите , но все пак да има и по-добро качество!
Тема "шпакловка" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература