Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
svetliopi44 - Чирак...
Аз ще разкажа как се преборих с една гайка и то на перка на ел.мотор от мощна прахосмукачка...
Понеже си немах работа да я разглобя за почистване ... по невнимание прецаках резбата на оста и нямаше как да монтирам отново перката за охлаждане.... пробвах с лепила, смоли, силикони и какво ли не, но поради високите обороти и загряването не помгна нищо.... Накрая взех поялник(мощен)и калаи и налях хубаво калай .... после навих със зор гайката и вече 7 месеца не е мръднала... а там обротите са високи...
spear - помощник
Благодаря момчета и най вече на velsi!!!
Сложих му шплента :)

Изображение
velsi - Почетен майстор
Браво! Справил си се чудесно. =D>
Gadnyara - специалист
//Малко финален offtopic.

Шплент или шплинт?

Аз си "знам" шплент покрай първия учител (баща ми), но в МЕИ-то (а и преди това в техникума) ни учеха на шплинт.
На английски, немски и френски е splint.

off//
crez - майстор
Аз се справям с такива гайки много лесно. С центъра размазвам резбата на винта и гайката едновременно на две места. :wink:
dadko - майстор
crez написа:
Аз се справям с такива гайки много лесно. С центъра размазвам резбата на винта и гайката едновременно на две места. :wink:
В случая май няма място да се удари с центъра по този начин- в сглобено състояние май няма този достъп.
Иначе- за осигуряване с/у саморазвиване-има няколко начина.
http://menk.mf.tu-sofia.bg/uploads/prep ... syed_1.pdf
kam34 - специалист
Най лесно щеше да е с самоосигуряваща се гайка, без никакви допълнителни упражнения.

Тема "как да блокирам тази гайка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: