Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
mitko64
- майстор
42 мнения в "Проблем с пералня Gorenje"
mitko64
- майстор
Оказа се че колегата lov почти позна естеството на аварията. Разбитите лагери се оказаха само следствие. След смяната им и сглобяването се оказа, че има сериозен луфт по направление на единия лъч на вътрешната звезда с оста. Последва цялостно изкормване, вадене на казаните и разцепване. Единият лъч се е пречупил почти на средата и явно няма оправяне. Отделно вътрешният барабан е стъргал по външния и е прекъснал нагревателя(затова ми изгоря бушона при последното пране). Утре ще питам за наличие на резервни части и цени, но нещата отиват явно към друга пералня. Жалко само, че сегашните са още по- кекави, пък и финансово не цъфтя в момента.
Chefo77
- майстор
Според мен или намери втора ръка пералня на сметка, или скачай на нова, въпреки положението ти в момента. Ремонт с резервни части на толкова комплициран проблем е много вероятно да те доведе до половин нова и след кратко време да се наложи пак да вземеш пералня. Ти си знаеш, на моята И гръмна платката и директно взех нова, вече 1 година правят старата

Илчо Илиев
- майстор
Мите, както и преди бях казал...и аз се пека на тая скара...
Виж горе долу какви са цените на частите-
http://nikelectric.com/index.php?cPath=21
http://apogee99.com/index.php?main_page=index&cPath=10
Прецени дали си заслужава ядовете, но лошото е,че новите уреди,а не само те, са абсолютни боклуци...
За пример мога да ти дам пресен случай, преди година взех за роднини нова пералничка "Роса" на ТЕСИ..
Работи все още, но си тече, на долния капак на моторчето има варовик, явно през семерината е текало...
Дилемата е- ако я занеса в сервиз ще ми излезе поне 40 лв за гориво,а ако е занеса в сервиза в село, може би ще ми е по-евтино, но пада гаранцията....
Вариантите при теб- нов носач и нагревател; нов нагревател и барабан на старо;друга пералня от същия модел, но с други проблеми...
Виж горе долу какви са цените на частите-
http://nikelectric.com/index.php?cPath=21
http://apogee99.com/index.php?main_page=index&cPath=10
Прецени дали си заслужава ядовете, но лошото е,че новите уреди,а не само те, са абсолютни боклуци...
За пример мога да ти дам пресен случай, преди година взех за роднини нова пералничка "Роса" на ТЕСИ..
Работи все още, но си тече, на долния капак на моторчето има варовик, явно през семерината е текало...
Дилемата е- ако я занеса в сервиз ще ми излезе поне 40 лв за гориво,а ако е занеса в сервиза в село, може би ще ми е по-евтино, но пада гаранцията....
Вариантите при теб- нов носач и нагревател; нов нагревател и барабан на старо;друга пералня от същия модел, но с други проблеми...
mitko64
- майстор
Гледам Никелектрик имат носача, ама 142лв. Умниците от сервиза на Горене искат 190 лв , вървяло само с вътрешния казан и три седмици доставка.Друг вариант е да го нося на аргончик, ама едвали ще е много удачно. Иначе нагревателя е поносима цена-18лв. Досега за лагери и семеринг към 40лв и то става дявол на магаре. Преди имах едно корекомско AEG, изкара точно 30 години без повреда и ако не беше се пробил елайлираният казан сигурно още щеше да работи. Сега егати и конструкторските недомислици и кекави материали, електроники, дисплеи, карборани ,дрън,дрън.
Илчо Илиев
- майстор
Е аз за какво се мъча да възстановя старите си перални?
То едно,че нова, е непосилна за мен сума,а и са еднодневки...
Имам Индезит(оригинален) на към18-20 г,, до сега само нагревател смених и веднъж чистих варовик от помпата, че няма филтър...
Докато търсих варианти за ремонт на другата пералня, ми подариха една AEG, с горно зареждане, та сега и нея ще се опитам да възстановя, тя поне изглежда много добре направена-казан INOX, лагерните тела са доста масивни и изобщо не прилича на новите макети...
Макар мнението на другите колеги, аз предпочитам да си взема втора употреба нещо запазено, но марково,макар с пожълтяла пластмаса, от колкото китайски макет...
Сега на пазара за такава техника е такъв парадокс....преди 15 г всеки бягаше от турските марки,че са калпави,а сега те станаха едва ли не еталон за качество...защото всичко останало е с далекоизточен произход...
Мите, щом носача е толкова скъп, виж из обявите дали няма да намериш същата пералня, но със здрав носач...
То едно,че нова, е непосилна за мен сума,а и са еднодневки...
Имам Индезит(оригинален) на към18-20 г,, до сега само нагревател смених и веднъж чистих варовик от помпата, че няма филтър...
Докато търсих варианти за ремонт на другата пералня, ми подариха една AEG, с горно зареждане, та сега и нея ще се опитам да възстановя, тя поне изглежда много добре направена-казан INOX, лагерните тела са доста масивни и изобщо не прилича на новите макети...
Макар мнението на другите колеги, аз предпочитам да си взема втора употреба нещо запазено, но марково,макар с пожълтяла пластмаса, от колкото китайски макет...
Сега на пазара за такава техника е такъв парадокс....преди 15 г всеки бягаше от турските марки,че са калпави,а сега те станаха едва ли не еталон за качество...защото всичко останало е с далекоизточен произход...
Мите, щом носача е толкова скъп, виж из обявите дали няма да намериш същата пералня, но със здрав носач...
Chefo77
- майстор
VLADO66 написа:Девиза на Миеле-Immer besser/все по-добре и по-добре/Владо, не ми трябва да отварям такава пералня, просто е достатъчно да се замислиш, че всяко нещо си има определен жизнен цикъл и след като умния западняк е решил да я изхвърли (защото нали не мислиш, че ги продават за износ в БГ), значи има някаква цел там. И ми е достатъчно да зная, че новата ми "макетна" сушилня е 3 пъти по-ефективна енергийно от старата, много по-тиха от нея и с достатъчна гаранция, за да избие разликата в цените.Чефо,ако си отварял такава пералня/баба на 10г/ ще видиш девиза наяве.
Те не се оляха, те се осраха с цените на тази техника, както и на техниката с транспортни дефекти. Не може една дефектна да е на 75% от цената на новата и да има 4 пъти по-малко гаранция.
Девизът им много слабо ме интересува, те и Ауди говорят Vorschprung durch technik (Напредък чрез техника), а всъщност пудрят Вагини и ги продават със солидна надценка

Тема "Проблем с пералня Gorenje" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература