Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
VLADO66 - майстор
Шкурка 180 от платнените.С машинката става но без да натискаш-просто я движиш по стената.
edesign - специалист
CT126 е добре за първа ръка. Нормално е след него да е грапаво на места защото не толкова фина смес.
Втора ръка с това не е нужна. Трябва да сложиш фина шпакловка, аз използвам gelbband Knauf. Торбите ги има в практикер по 5кг, разхода е малък. След като минеш с него става супер гладко като стъкло. Отгоре латекс. Това с шкурката не го прави (стари технологии от стари "майстори"), просто със шпакла изстържи грапавини по-големи от 1 - 2 мм от CT126 (линии оставени от маламашката) иначе праха който ще издишаш и работата която ще си отвориш е страшна.
А това за мухъла - често има просмукване отвън на влага (пукнатини по външна мазилка на сградата), тогава и да шпакловаш пак ще излезе, дори след време ще падне шпакловката. Ако си сигурен, че отвън на сградата всичко е ОК и това просто е било най-студеното място от стената то обработи го с Саво.
Но каквото и да правиш преди CT126 сложи грунд (на Боро е добър).
enviro - специалист
Нещо немога да се справя с ъглите обаче не ми се получават както трябва за жалост, и междодругото мисля след като шпакловам да сложа от тази мазилка която седи красиво незнам как се казва точно седи като грапава скоро ни правиха входа на блока и отдолу наредиха камък и мисля да го направя нещо подобно но с по тясни парчета камук по целите стълби нагоре.
Чаро - Акълия
edesign написа:
(на Боро е добър).
Браво
=D>
enviro - специалист
две стени станаха отвратително ама ще ги мина още една ръка с CT126 :D
иначе другите места станаха изключително добре и с ъглите само дето ми е проблема но се надявам да се справя накрая и с тях.

Прикачен файл

DSC01835.JPG

Прикачен файл

DSC01834.JPG
jekasus - майстор
Хората луди пари дават за такава декоративна мазилка :-D
enviro - специалист
jekasus написа:
Хората луди пари дават за такава декоративна мазилка :-D
От утре, отвавям бизнес
kostadin_spasov - специалист
1 - Грундиране с "Бетонконтакт" на "БОРО"
2 - Шпакловане 1-ва ръка с гипсово лепило
3 - Стъргане като "дръпне" с пердашката
4 - Шпакловане с "Сатен гипс" на Кнауф
5 - Шкурене с 120 шкрука на големи махове все едно "Тъщата отива на Марс"
Лека работа. :lol:
mitko64 - майстор
Понеже ме чака същия гърч, няколко уточняващи въпроса. Задължително ли е грундирането? Препоръчайте гипсово лепило с повече отворено време за работа? Някакви ступове правят ли се при стени с тумбаци и кривини?
enviro - специалист
CT 126 и на много места ми казаха че като сложа малко лимонтузо и се втрърдявало по бавно.но незнам коолко е вярно не посмях да пробвам :D

Тема "с какво да шпакловам стените върху обикновенна мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: