Видя ли се кой точно е кодът на грешката? Тези 5 сигнала през равни интервали ли са? Може да са например 3 и 2, т. е. код 32?
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Gnus
- специалист
31 мнения в "Проблем с пералня AEG Elektrolux Lavamat"
pipilica
- майстор
Може и да е реле но е малко вероятно, щом тръгва и после спира, нещо шашка проца и за това дава грешка.
Не каза на колко години е пералнята и от кога стои включена, може да е смарангясано захранване и от там да се получава проблема.
Провери ли всички вериги за лоша връзка и кофти спойки по платката, провери ли контакта на ключалката дали не ти прави мизерии, то не е само да го измериш че дава контакт пробвай да го сръчкаш малко да видиш дали не прекъсва.
Прегледай платката за гняс, може да дава утечка някъде, ако има измий я с чист спирт.
Също не каза от къде идва жуженето.
Не каза на колко години е пералнята и от кога стои включена, може да е смарангясано захранване и от там да се получава проблема.
Провери ли всички вериги за лоша връзка и кофти спойки по платката, провери ли контакта на ключалката дали не ти прави мизерии, то не е само да го измериш че дава контакт пробвай да го сръчкаш малко да видиш дали не прекъсва.
Прегледай платката за гняс, може да дава утечка някъде, ако има измий я с чист спирт.
Също не каза от къде идва жуженето.
drm
- специалист
Такааа, искам да благодаря на всички които даваха съвети-в крайна сметка тръгна и си работи,но въпреки това смятам че е възможно да има някакъв проблем.Та как точно тръгна, и защо мисля че е възможно да има такъв проблем.Един приятел ме посъветва да завъртя щепсела , и като го направих всичко си тръгна без проблем-работи , изпълнява си всички програми както трябва.След това експериментирах ,отново го върнах в първоначална позиция и пак не тръгва
,като го завъртя на обратно си работи, нормално ли е това според вас?

kozl
- майстор
Според мен не е нормално, тъй като трябва да работи без значение от коя страна на щепсела е фазата. Но нямам предположения каква е причината. Пък не ми се вярва, че в пералнята има нещо като ДТЗ и да хваща утечка при едното положение на щепсела, а при другото не. Но по твоите описания, моите съмнения са в електронния блок (платката).
profesionalist_wood
- майстор
И аз имах същата дилема с пералнята. Дори беше стопен щепсела заедно с контакта впоследствие,и какво се оказа,че цялата къща е на фаза,дори ,,земя,, имаше фаза,проблема идваше от разпределителните кутии и стара инсталация от 42-ра-решението смяна на всички кабели и правилно свързване в кутиите
lov
- майстор
Вероятен проблем със зануляването на контакта и пробив на входящия филтър. За питащия по темата да погледне къде влиза захранващия кабел веднага в пералнята. Алуминиев цилиндър захванат за корпуса много близко до входа на кабела с 4 извода. На двата влиза захранването и другите 2 заминава вече по ключове и платки.
Казвам вероятен проблем защото преди съм брал подобни ядове, да се шашка една друга пералня. Този филтър може да го махнеш но трябва да си провериш зануляването на контакта.
Казвам вероятен проблем защото преди съм брал подобни ядове, да се шашка една друга пералня. Този филтър може да го махнеш но трябва да си провериш зануляването на контакта.
Имам проблем с пералня AEG Lavamat, който не можем да установим. Започва да пере и на 5-та минута спира и изгасва всичко, не изписва нищо на дисплей. После не може да включи няколко часа. Ако включи, всичко се повтаря.
Тема "Проблем с пералня AEG Elektrolux Lavamat" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература