Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
VLADO66 - майстор
А аз си дудня че трябва да се започне от покрива-по точно от водосъбирателното поле.И след това трябва да се тръгне надолу.
iliya_i - майстор
tangratannakra написа:
А има ли някакъв начин да закърпя положението за зимата? Да къртя по моята тераса и да правя някакви изолации? Въпреки, че този метод силно ме съмнява...
Няма начин да спреш водата от долна страна. Може от към комшията от горе. Физичен закон - водата тече от горе на долу. Трябва да се спре, там където тръгва извън тръбата.
tangratannakra - напреднал
Това са терасите. Последните, като че ли нямат този проблем, но може да са ремонтирали.

Ако не друго. То вече съм сигурна, че не съм ку-ку, като се опитаха да ме изкарат.

Прикачен файл

image.jpg Последните нямат такъв проблем....

Прикачен файл

image.jpg

Прикачен файл

image.jpg Под моята тераса
iliya_i - майстор
Добре, но все пак не стана ясно, водата в проблемната тръба от къде идва - от покрива или само от терасите (защото съвсем близо има дръги две тръби от улуците на покрива)? Терасите как се отводняват? Чрез тази тръба или чрез друга? Сифоните на терасите къде се включват?
Последният етаж няма проблем, защото имат козирка с наклон, която се изтича пред терасите.
lov - майстор
Що ми се чини че тази тръба е заустена към ''някаква'' канализация на магия или по точно долу вероятно е запушена частично. Като гледам снимките на най-горните етажи няма нищо. Тоест тръбата успява да се запълни само до някъде и като види зор избива на страни по обърнатите снадки. То и да не са обърнати при този воден стълб налягането става голямо.
Трябва да се отвори тази кривка където влиза е земята и да се провери дали има запушване.
Всъщност тази тръба май отводнява последната тераса защото е била без козирка но в последствие е сложена.
lyubohar - майстор
Като гледам кривките 90гр.при земята как са наснадени си представям
как е направено в плочите на балконите при сифоните.
Как е възможно снадката да е срещу посоката на водата!
Да,може да се окаже запушване долу.Което май е по добрия вариант за ремонт.
iliya_i - майстор
lyubohar написа:
Като гледам кривките 90гр.при земята как са наснадени си представям
как е направено в плочите на балконите при сифоните.
Как е възможно снадката да е срещу посоката на водата!
Ами някяква "модерна" система от водосточни тръби. Но се чудя къде е бил акъла на архитекта, да ги прекара през всички тераси, а не на 20 см. по-ляво покрай терасите. И защо строителят е използвал тези водосточни тръби през терасите, а не по-надеждните ф110 ПВЦ канализационни тръби. Тези тръби въобще не трябва да са там.
VLADO66 - майстор
На нивото на тротоара се поставя такава шахтичка http://www.linia-ltd.com/construction/prod/286 ,тя позволява ревизия и отпушване на водосточната тръба.
lov - майстор
То цялата тази канализация е някаква абсолютна недомислица. Архитекта и конструктора трябва да им се забрани да си упражняват професията и да бъдат линчувани.
От снимките които колежката е показала на собствената тераса не се вижда сифон или отводняване щото ако имаше би трябвало да е близко до тръбата. И ако е само отводняване на последната тераса е можело да е страничко да се пъсне нова тръба пък и дори да се подвърше към другия улук.
То колега много неща трябва да се монтират ама все се пропускат от строителя и ако номера мине. Нищо чудно в тръбата да има някой чепик щото и това съм виждал или някоя умряла птица.
Иска си оглеждане на място кога вали но трябва достъп до последния апартамент както и на тези отгоре със съществуващия проблем. Щото нищо чудно отгоре тръбата да се е пръснала и да налива терасата и най лабавото място от дето да се оттече е покрай тръбата щото едва ли са я херметизирали и уплътнили с нещо друго освен цимент.
tangratannakra - напреднал
За съжаление аз не мога да отговоря на тези въпроси. Извън компетенцията са ми. Като избирах апартамента, критериите ми бяха съвсем различни. Сега да му мисля. Това далеч не е единствения проблем.
Днес поговорих с няколко съкооператори и според тях било от хидроизолацията на терасата, което пак.... Някак не ми се връзва.
Инвеститорите(офисът им) са точно под мен. Утре ще ходя да ги тормозя, но със сигурност ще се опитат да ме отсвирят

Тема "Проблем с теч около улука! Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: