Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
maxx271 - специалист
keymaker написа:
На балканчето цилиндъра е направен от модифициран чугун ,а на резачките и съвременните подобни двигатели е от алуминиево-магнезиева сплав и е положено твърдо покритие ( никасил , технически хром и разни такива) .Деругите може и да са повредили покритието до основата и след поставянето на нов сегмент да се досъсипе вече повредения слой,но в крайна сметка нищо не губиш освен цената на сегмента и времето отнел ти ремонта, пробвай то ще си покаже. Иначе кой знае какви разлики между балканчето и резачката няма ,принципа си е един и същ с малки подробности като искрообразуването (разните CDI системи) и при някои модели вградените ограничители на оборотите с цел намаляване на възможността от префорсиране на двигателя и последващото повреждане(ама тия системи ги вграждат в по-профи машините).
Нагара го чистя с накисване в газ или нафта ,с помощта на четка за зъби отстранявам каквото мога от нагара в канала на сегмента и с парче медна или месингова тел (понякога се налага да я оформя с чук ) остъргвам нагара до чисто. При сглобяването на двигателя омаслявам хубаво цилиндъра и буталото ,като наблягам на сегментите . При вкарването на буталото в цилиндъра външни сили не прилагам (никакви удари) всичко се сглобява лесно само с ръце (ако затяга и не влиза значи нещо не е наред ).

Странното е ,че по буталото има доста черти а по цилиндъра няма.Не съм купувал нова но си работеше без проблем доста време възможно е със някоя машина да е имала по сериозен проблем и да са направили две в едно .Цилиндъра мисля да го оставя още ден погледнах го нагара започва да пада после ще измисля с какво да го сваля с четка за зъби няма как да стане в моя случай е в горната част на цилиндъра .

Прикачен файл

1.JPG
koveslav - майстор
Аз не съм оставял никога толкова надрано бутало да работи,особено ако цилиндъра наистина е добър.Ще ми е интересен резултата за напред,ако не го смениш.Желая ти успех!
keymaker - специалист
Това бутало вярно бая изстрадало изглежда , и май идеята да го оставиш не е много добра , машинката може и да заработи с него ама остава въпроса колко ще изкара. А и като си я ''разковал'' виж как са семерингите на коляновия вал.
Kirilpm - специалист
Махай го това бутало,в двутактовата машинка буталото е голям фактор за безпроблемна работа в бъдеще.Това не е нормално износване,вероятно е прегрявана машинката или смазването е куцало.
maxx271 - специалист
След дълго обмисляне какво да правя с резачката все пак я сглобих благополучно работеше много добре и доста компресия си има даже нарязах около един кубик дърва когато изведнъж угасна и повече не можах да я запаля оказа се че проблема е малък .Оказа се че е паднал втория маркуч в резервоара който вкарах в другата част на маркуча .Исках да го сменя целия защото вече самия маркуч се цепи и взима въздух а ми е трудно да намеря със същите размери . Гледах и в интернет но не можах да намеря с размери външен диаметър 3.5 и вътрешен 2мм
Kirilpm - специалист
Размерите на маркучите не са изключително точна наука,дори да намериш с малко по-тесен отвор ще се разпъне и ще ти свърши работа.Търси прозрачен силиконов маркуч,за да ти е мирна главата,по доста двутактови техники ги има с такива размери,особено при моторите и скутерите.
maxx271 - специалист
Kirilpm написа:
Размерите на маркучите не са изключително точна наука,дори да намериш с малко по-тесен отвор ще се разпъне и ще ти свърши работа.Търси прозрачен силиконов маркуч,за да ти е мирна главата,по доста двутактови техники ги има с такива размери,особено при моторите и скутерите.

Нашият град е малък има няма голям избор вече търсих отвора който влиза маркуча е 3мм. 3.5мм пасва идеално като го издърпам със пинсета .Търсих в интернет не мога да намеря никъде по0голям не ми върши работа питах къде ли не но такъв размер нямат.
krasi92 - майстор
От магазин АТВ кубратово би трябвало да могат да ти помогнат
maxx271 - специалист
krasi92 написа:
От магазин АТВ кубратово би трябвало да могат да ти помогнат
За съжаление не могат вече питах и не само на толкова много места питах ,че вече започнах да им звъня по 2 пъти само на едно място намерих но продавача го чаках 10 дни да ми го прати а накрая се отказах постоянно имал работа и за това .
чет окт 01, 2015 5:27 pmrositodor написа:
Изгасва ли когато започнеш да режеш....?
При мен се получава този проблем. Резачката беше в сервиз преди няколко месеца и бяха сменени доста неща по нея. Каква може да е причината? :? :? :?

Тема "husqvarna 136" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: