Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Andri01 - майстор
Проблема не е в ексцентрика,а това,че оста на изходящата му тръба не е перпендикулярна на плочките. На струг може да се направи,но е адски голяма играчка / захващането на универсала/.
fox_vt - майстор
То при толкос усилия по добре да играе къртача :lol:
Благодаря на всички за мненията за мен бяха доста полезни
ще пробвам със стругар ако ли не ще къртя
LyuboS - напреднал
Гледам си писал преди няколко дена, дано не е късно.
Тия ядове с кривите изводи два пъти съм ги имал, преди доста години на една кухня и преди 2 месеца с батерията на нова баня . Едната тръба гледа надолу другата нагоре, едната по-навътре от другата, трагедия. Пробвал съм и с клингеритови и с гумени уплътнения, единични или двойни, рано или късно протича след някой месец в най-добрия случай година-две, а си е опасно да не те наводни. Аз си реших проблема така: ако има нужда първо навиваш удължителчета с необходимия размер в изводите на стената, после навиваш ексцентриците (S-ките) както ще бъдат, може да мериш и с батерията леко навита на ръка без уплътнения дали ти пасва междуосието и нивелирането. След като си сигурен че S-ките са както трябва и стегнати добре към изводите, вземаш нещо плоско и го слагаш на тях челно да е успорено на равнината на стената, гледаш къде стърчат ( горе, долу, ляво, дясно , зависи на къде са били криви изводите) и пилиш с флекса по малко. Целта е да докараш челната страна на S-ките в една равнина успоредна на стената, добре почистваш стружките и внимателно навиваш батерията с нормални единични уплътнения. За предпазните капачки при мен в последния случай се раминаваха с по 4-5 мм от стената едната от горе другата отдолу но ги понапънах и прилепнаха сравнително добре към плочките. Ако съвсем са накриво и не става може да пробваш да им изпилиш втърешната резба за да са свободни и с малко силикон да ги лепнеш към стената и S-ките.
Всичко това не е идеално , но е добра алтернатива пред къртенето.
iliya_i - майстор
А като изпилиш челата, те вече не са перпендикулярни на резбите на холендровите гайки. Как ги захващаш и навиваш?
Spokoiniq - майстор
Холендровите гайки ще ги навие, разчитайки челно батерията да легне правилно, но ако това го видя на живо, пак няма да повярвам.Къртене му е майката, за съжаление.Затова като се залага само тръба с коляно се навиват ексцентрици и стара батерия, после се маже стената за фиксиране на колената, и натам по реда...
LyuboS - напреднал
iliya_i написа:
А като изпилиш челата, те вече не са перпендикулярни на резбите на холендровите гайки. Как ги захващаш и навиваш?
Да, така е. Внимателно да не тръгне накриво, гайките си имат лек луфт който позволява да се навият по резбата на s-ките , иначе то е ясно че откъм батерията гайките не лягат добре по цялата площ , но важното е че уплътнението успява да се приттисне между двета чела и не тече. Е разбира се че ако е много криво всичко , може и да не стане...
Така съм го направил на кухненската батерия преди поне 10г. и от тогава няма проблем, преди това е прокапвало много пъти, а на два пъти даже изби по-сериозно.
iliya_i - майстор
То за това си има съответните колена, които могат да се фиксират към стената преди мазилката
http://www.filbo.eu/bg/product/513-ppr- ... o-jensko-/
LyuboS - напреднал
То като е некадърен майстора и с такива колена може да го изкриви :lol: , най-добре с УКБ .
toolegittoquit - майстор
iliya_i написа:
То за това си има съответните колена, които могат да се фиксират към стената преди мазилката
Аз ползвах такива последно. Дюбели и в стената. :)

Тема "Проблем с изводите на смеситеяля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: