Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lyubohar - майстор
brpraziel написа:
Красотата е в очите на гледащия :)
Сега като се замисля като махна всичките слоеве боя и изшлаифам хубаво ще ми се отвори 7-8мм луфт между врата и каса това как се обира.През уикенда ще пусна малко снимки да придобиете представа за състоянието на вратите почвам да се чудя дали освежаването им е постижимо или финансово ще се равнява на нови врати.
Красотата не е само в очите на гледащия,а и от това зад тях. :lol:
Чета,че вратите са много.Сваляне боя,запълване луфтове,китосване,
шлайфане,боядисване.Доста работа за сам човек.Няма да стане за два дена.
Неприятно,ако се живее в момента в жилището.Но после като се види резултата е голям кеф.
Когато правих ремонт на една гарсониера в нея не се живееше и имах свобода.
Вратите бяха обикновени-фазер с пчелна пита вътре.
За ремонта им са нужни пистолет за сваляне на боя(аз не свалях).
Хубави,качествени боя и мечета.Ренде за профили-едни тесни.
Вибрационна машина за шкурене.Изрезки от чам за обиране на луфтовете по касата.
С лепило и джамджийски гвоздейчета.После ги вадиш,или набиваш навътре.
Изрезките си ги правих с "Умелие руки"-изключителна машинка.
Или от познат дърводелец.
В основното жилище вратите ги смених с нови,защото вече ми беше ясно какво ме чака. :-D
EDI - майстор
Така си е, работата хич не е малко, най-гърбава е по касите горе. :-D Преди 10-ина години в къщи така новирах 6 врати, ама врати да видиш, чист масив, сигурно правени преди 44-а.Цяло лято се занимавах лека, полека, горямо пърлене и стъргане падна, но станаха картинки.Тогава ги боядисах с боя LEVIS.Чудна боя, до сега не е мръднала боята.А вратите и до сега не съм ги пипал за нищо, само като заскърцат мазвам малко вазелин.
brpraziel - специалист
Да работата е доста.Рендета имам всякакви сега по празниците ще отскоча до старата къща в Инзово да си ги взема :)
Пистолет и виброшлаиф ще се купуват.Живее се в апартамента, но вратите ще ги свалям 1 по 1 и на терасата ще ги обработвам пък касите в по пролетните месеци.И без това съм в процес на ремонт от отдавна липсата на врати няма да я усетя :-D
brpraziel - специалист
Направих малко прогрес по вратите определено е трудоемко.Вратите не са пипвани до сега според мен слоевете бяха лак->боя->мебелно фолио->боя->боя :ugly: Вратата от снимката излезе с доста дефекти но смятам че ако я боядисам с малко по тъмен лак няма да си личат толкова.Някои може ли да препоръча такъв и тъи като това е вратата на наи ползвана стая трябва да съхне бързо.

Прикачен файл

1453028052797.jpg
1453028052797.jpg (41 KиБ) Видяна 3120 пъти

Прикачен файл

1453563321299.jpg
1453563321299.jpg (29.33 KиБ) Видяна 3120 пъти
VLADO66 - майстор
Купувал съм Сократес от Бриколаж иначе ето тема по въпроса viewtopic.php?t=38358
brpraziel - специалист
Задължително ли се импрегнира/баицва преди лакиране.Колко време съхне лака на Сократес ако лакирам касата ще може ли да се спи вечерта в стаята :?
VLADO66 - майстор
Грундира се с грунд на водна основа.Лаковете са фабрично оцветени.Лака съхне за 5-6 часа при 20 гр.и нормална влажност на въздуха.Т.е-между двете ръце поне една нощ.
brpraziel - специалист
Взех на Сократес цвят Бор, но грунд не намерих може ли да се мине без него или е критична част.Това ми е единствената врата масив останалите са шперплат за тях взех боя Casa Bella на Оргахим.
EDI - майстор
Може и без грунд, не е проблем.Аз никога не ползвам.
brpraziel - специалист
Идеално.Мерси много продължавам с пълни сили.

Тема "Боядисване на вътрешни врати в къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: