Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
pitankata00 - специалист
Надулучните шапки са добре, но при мен е равна плоча, няма наклон. Дали ще успее да се изтича добре водата :?:
preslav - майстор
pitankata00 написа:
Надулучните шапки са добре, но при мен е равна плоча, няма наклон. Дали ще успее да се изтича добре водата :?:
Няма - улуците отпадат.
chapara - майстор
Една гредичка в задната част, малко ОСБ, някоя летва и керемидка и наклона е готов. Сега как се оттича водата :?: , или попива в плочата над балкона :? Редно е водите да се отведат от стоманобетоновите конструкции.
pitankata00 - специалист
chapara написа:
Една гредичка в задната част, малко ОСБ, някоя летва и керемидка и наклона е готов. Сега как се оттича водата :?: , или попива в плочата над балкона :? Редно е водите да се отведат от стоманобетоновите конструкции.
А бе и това съм го мислил като вариант. Не знам и аз какво да правя. Една тераса ще глътне 2000 лева........ Покривче, улуци (смятахме ги към 450 лева), гранит, гранитогрес, мазилка......... даже може и да не стигнат. :cry: Може би по козирката няма да и правя нищо. Водата нека да се стича върху гранитните шапки, на тях няма какво да им стане. До сега 25 години проста мазилка издържа.......
chapara - майстор
Всичко е въпрос на личен избор :cool:
Hoвoceлckи - майстор
Все пак няма гаранция, че при тези обстоятелства козирката ще изкара още 25 години. Вчера се занимавах с един счупен циментов кол на ограда. Нямаше и следа от арматурата му. Позачудих се, но в последствие разбрах ... Извадих друг стар, монтиран кол. В последния момент забелязах, че и той е пукнат. Съвсем незабележимо, но определено го държеше арматурата му. Било е въпрос на време водата да си свърши работата. Понеже беше ниско (в земята), замазах пукнатото като сложих и някой камък за укрепване. При мен, колкото и да изкара все е добре. Ако обаче има някоя и друга пукнатина на козирката ...
preslav - майстор
pitankata00 написа:
chapara написа:
А бе и това съм го мислил като вариант. Не знам и аз какво да правя. Една тераса ще глътне 2000 лева........ Покривче, улуци (смятахме ги към 450 лева), гранит, гранитогрес, мазилка......... даже може и да не стигнат. :cry: Може би по козирката няма да и правя нищо. Водата нека да се стича върху гранитните шапки, на тях няма какво да им стане. До сега 25 години проста мазилка издържа.......
И аз покривчето го смятам към 400-500 лв. Ако е направено с метални керемиди няма да има нужда от улук, достатъчно е керемидите да надстърчат с десетина сантиметра. Хубавото на металните керемиди е, че са леки и позволяват монтаж при минимален наклон. Единственото, което трябва да се съобрази е да има и снегозадържащи елементи.
pitankata00 - специалист
И аз покривчето го смятам към 400-500 лв. Ако е направено с метални керемиди няма да има нужда от улук, достатъчно е керемидите да надстърчат с десетина сантиметра. Хубавото на металните керемиди е, че са леки и позволяват монтаж при минимален наклон. Единственото, което трябва да се съобрази е да има и снегозадържащи елементи.
Ходих и разпитах. Препоръчват първо да се направи замазка на козирката, битумна хартия и после покрив с керемиди. Пълна ревизия на козирката. Може би ще започна от там и постепенно да оправя нещата..... Искам да го направя като хората. ;)
preslav - майстор
pitankata00 написа:
Ходих и разпитах. Препоръчват първо да се направи замазка на козирката, битумна хартия и после покрив с керемиди. Пълна ревизия на козирката. Може би ще започна от там и постепенно да оправя нещата..... Искам да го направя като хората. ;)
Мое лично мнение е, че ако пространството между плочата и керемидите е вентилируемо замазката с битумната хартия са излишно упражнение. Вчера се допитах до човека, който ми монтира металните керемиди - неговото бюджетно предложение е даване на наклон с гредички и водоустойчив шперплат, грунд и финиш с газопламъчна битумна изолация. При мен трябва да се направи подобно нещо за отвеждане на водата от шапката на стълбищна клетка - абсолютно аналогична ситуация, но на по-малка площ. Остава си въпроса с или без улуци, но това ще коментираме при оглед от негова страна. Склонен съм да дам повече пари, но нещата да са както трябва, независимо от това, че ползващите стълбището са 8 апартамента, а ремонта ще правя за моя сметка.
chapara - майстор
Не утежнявай козирката ,само подсказка :idea: ",гердичка , скара, метални керемиди, правят се по поръчка и за един ден монтаж :wink:

Тема "Козирка на тераса подлизва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: