Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
mar80 - специалист
Пералнята е готова след смяна на нагревателя и продухване на маркучето на пресостата. Изпуши ми джоба с цели 20 лева :-D
kozl - майстор
Ако не броим парите, не знам как си отървал стопени писти и залепнало реле на платката. А иначе в сервиз за миялната ми взеха 25 лв за преглед. След това поискаха още 200 за смяна на платката. Съгласих се. След няколко дни поискаха още 250 за смяна на помпа и ме отказаха от сервиза, та останах с повредена миялна -25 лв., 3 пъти разходка до сервиза и 2 пъти превоз. А и до сега миялната ръботи с тази помпа де беше за смяна.
То да беше само тая случка, но още с лада на родителите ми пръгна на аман от сервизи и се почна "направи сам".
mar80 - специалист
Всъщност не знам освен нагревателя дали е имала друг проблем. Пресостата го продухах без да правя замерване. Тествах с лампа, всичко си работеше и тогава купих нагревател.
preslav - майстор
mar80 написа:
Всъщност не знам освен нагревателя дали е имала друг проблем. Пресостата го продухах без да правя замерване. Тествах с лампа, всичко си работеше и тогава купих нагревател.
Проблемът ти е бил точно в пресостата и очаквай пак да се появи - ако е залепнал в положение "пълно" нагревателят се включва без в казана да има вода и ... вече знаеш какво става. За невключването на центрофугата пак е отговорен пресостата, а сам каза, че с това се е започнало. Често проблемите не са в самия пресостат, а в тръбичките до него, продухването вероятно ти е помогнало, но се увери още веднъж, че всичко е проходимо, самият пресостат трябва отчетливо да цъка при леко надуване с уста - пробвай няколко пъти и ако има "замисляне" сменяй и пресостата.
MamaMy - майстор
mar80 написа:
Аман от умници във форума
Аз сега какво да напиша? Аман от глупаци във форума?
Още с второто мнение ти дадох отговора като просто прочетох първия резултат на Гугъл с грешките на Индезит. Написах го майтапчийски, без лоши мисли и съвсем ясно. В резултат получавам обида. Съжалявам, че нямах нет няколко дена да ти отговоря, но следващия път, духай попарата, (перефразирам един известен израз). Помощ, нанайси. :finga:
mar80 - специалист
MamaMy написа:
Проблема е някъде в пералнята. Евентуално може и потребителя да е виновен. :)

ПП Пише, че не грее нагревателя. Виж да не би да е почнал да охлажда!
По-скоро отговора ти беше подигравателен. За евентуален проблем с нагревателя и аз го четох, но предния път като изгоря не отчете никаква грешка, затова и попитах.
lov - майстор
.
И сега в место да си посипеш главата с пепел пак с рогите на пред.
mar80 - специалист
И защо да си посипвам главата с пепел?
zz_stefanov - майстор
mar80 написа:
И защо да си посипвам главата с пепел?
Ми щото си поредния пишещ по схемата: искам съвет>получаваш съвет> отговор "ти на мен ли ще ми кажеш как да се прави" :)
Защо все така става, е знам.

А по същество: това което е изпушило отпред е от нагревателе който е останал на сухо. Излясъл е пушека през ваничката за препарати. :)

Тема "Проблем с пералня Indesit WIL 85 грешка F8" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: