Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kozl - майстор
Съгласен съм с LazarGanev. И аз не разбрах какво точно е направено, но пък съм и върл противник на такива компромиси, особено когато мАсторите са повече от 1 или и само един да е ама да заборявя кво е надробил. И си представям, че иде друг мАстор маха зануления разклонител и го връзва на друго място :shock: Къде ли шъ със падне нулата и фазата :?
пет дек 13, 2019 6:38 pmvesodimov написа:
пет дек 13, 2019 4:14 pmkozl написа:
НЕ, НЕ и пак НЕ.
Зануляването само в контакта на стената. За разклонителя се ползват 3 жила и те така.
По твоето обяснение е възможно ако не се разменят фазата и нулата към разклонителя (твърда връзка), но какви са тези изпълнения :?
Съгласен съм, че е опасно, но с това разполагам. Връзката е скрита зад голяма мебел и чак сега й обръщам внимание. То май е по-добре да си я оставя така. Към разклонителя е вързан само един телевизор. Ще ме посъветвате ли нещо ?
Това трябваше да обясниш в първия пост. Ако телевизора е с щепсел само с два щекера (нашия TV е такъв) и този разклонител, ще се ползва за други слаботокови у-ва също с такива щепсели - не ти трябва зануляване.
пет дек 13, 2019 7:46 pmplamen6703 написа:
пет дек 13, 2019 6:38 pmvesodimov написа:
То май е по-добре да си я оставя така. Към разклонителя е вързан само един телевизор. Ще ме посъветвате ли нещо ?
Това бих те посъветвал и аз :wink: ! :partyman:
+1 - Да си остане така свързан разклонителя.
То даже се продават такива разклонители с 2 проводника и контакти без занулителен пин - само за щепсели с 2 пина.
vesodimov - специалист
Снощи нямаше как да пусна снимка. Ето:
Изображение
В разклонителя се включва само телевизор. Вижда се, че от разклонителя излизат два кабела. Те за вързани директно към двата кабела, излизащи от стената.
При следващ ремонт ще бъде коригирано. Така или иначе когато отсъстваме за повече от ден изключвам щепселите. Навик.
Извод: за сега връзката остава така.
Благодаря на всички за мненията и съветите.
Весели празници :partyman: !!!
plamen6703 - майстор
съб дек 14, 2019 12:32 pmvesodimov написа:
Извод: за сега връзката остава така.
Весели празници :partyman: !!!
Харесвам хора, които четат и могат да правят правилни изводи :) !
Весели празници! :partyman:
tzetz009 - специалист
:? Б@си мизерията !!!!! Колко тежи тоя шкаф ??? На чист плот без прах пляснат бял разклонител с косми и прах и "кадмирани" пластини ! И жици с единична изолация ! Очаквах поне мостов кабел !

И това ми било "правилният" начин !!!
vitorio83 - специалист
Не си правете експерименти,един разклонител е 10 лв,гипсирай си една кутия,сложи си един контакт и си включи разклонителя

Тема "Зануляване на контакт без трети кабел ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: