Съгласен съм с LazarGanev. И аз не разбрах какво точно е направено, но пък съм и върл противник на такива компромиси, особено когато мАсторите са повече от 1 или и само един да е ама да заборявя кво е надробил. И си представям, че иде друг мАстор маха зануления разклонител и го връзва на друго място
Къде ли шъ със падне нулата и фазата
То даже се продават такива разклонители с 2 проводника и контакти без занулителен пин - само за щепсели с 2 пина.

пет дек 13, 2019 6:38 pmvesodimov написа:Това трябваше да обясниш в първия пост. Ако телевизора е с щепсел само с два щекера (нашия TV е такъв) и този разклонител, ще се ползва за други слаботокови у-ва също с такива щепсели - не ти трябва зануляване.пет дек 13, 2019 4:14 pmkozl написа: НЕ, НЕ и пак НЕ.Съгласен съм, че е опасно, но с това разполагам. Връзката е скрита зад голяма мебел и чак сега й обръщам внимание. То май е по-добре да си я оставя така. Към разклонителя е вързан само един телевизор. Ще ме посъветвате ли нещо ?
Зануляването само в контакта на стената. За разклонителя се ползват 3 жила и те така.
По твоето обяснение е възможно ако не се разменят фазата и нулата към разклонителя (твърда връзка), но какви са тези изпълнения![]()
пет дек 13, 2019 7:46 pmplamen6703 написа:+1 - Да си остане така свързан разклонителя.пет дек 13, 2019 6:38 pmvesodimov написа: То май е по-добре да си я оставя така. Към разклонителя е вързан само един телевизор. Ще ме посъветвате ли нещо ?Това бих те посъветвал и аз!
![]()
То даже се продават такива разклонители с 2 проводника и контакти без занулителен пин - само за щепсели с 2 пина.