Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
nautilus33 - майстор
В местен магазин намерих брава на мауер, но да питам- под долния език, т.е. под стоманените шипове, има ли издълбано имета Мауер, защото на тази имаше, но честно казано, ми се видя слаба изработка и се чудя дали има и ментета?
iliya_i - майстор
пон юни 15, 2020 6:16 pmnautilus33 написа:
В местен магазин намерих брава на мауер, но да питам- под долния език, т.е. под стоманените шипове, има ли издълбано имета Мауер, защото на тази имаше, но честно казано, ми се видя слаба изработка и се чудя дали има и ментета?
Можеш да провериш или поръчаш от тук:
https://mauer-bg.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE ... 0%B2%D0%B8
nautilus33 - майстор
Ще трябва да им звънна, че гледах снимките, но на нито една не виждам името на фирмата.
iliya_i - майстор
Когато преди 10 години си избирах брава за метална входна врата на апартамента, тази ми се видя доста по-стабилна от Мауерската:
https://bravite.com/bg/%D1%86%D0%B5%D0% ... 0%BA%D0%B8
(Сравнявах ги във физическия магазин на bravite.com)
nautilus33 - майстор
Благодаря, ще го обмисля, макар да не съм фен на турското производство. Хареса ми по-големия бексет, какъвто и търся. В крайна сметка нея ли взе, за да споделиш как е след време.
iliya_i - майстор
пон юни 15, 2020 8:43 pmnautilus33 написа:
В крайна сметка нея ли взе, за да споделиш как е след време.
Да. Нея. Заедно с патрон на Мауер.
Заключването е с 3 завъртания. Има и вариант с планки за горен и долен шиш.
До сега няма никакъв проблем, а е на основното жилище и се отключва и заключва доста пъти всеки ден.
Квадрата за дръжката мисля беше на съчмен лагер.
radius - майстор
Чета, чета и се чудя за дворна врата ли говорите?! Какво пречи да се прескочи оградата по някой от 50-те лесни начина и човека да си свърши работата. В момента съм с временна телена мрежа със свински опашки хваната и хич не се и надявам да ме пази оградата от хора. Оградата е да пази от животни.
nautilus33 - майстор
Май и аз така ще направя. Спрях се на патрон на мауер, и щом лично си ги сравнявал в магазина, няма кво да го мисля толкова.
Радиус, зидах дувар на 2,20 височина. Верно, ако са двама ще си помогнат за да прескочат, но сам човек мисля, че няма да може. А обмислям и други благинки да им направя от вътре, така че прескочат ли, там да си останат :)
storming - специалист
Аз също се заглеждах по Mauer, но след консултация с не малко (независими един от друг) ключари из София, почти всички казаха, че ако се наложи от към сервиз са малко зле - бавни основно. Вероятността да закупиш дефектен патрон и да трябва да го рекламираш, вероятно е много малка, но лично за себе си реших да се насоча другаде.

И след като Abloy за мен си остава някаква чиста реклама, EVVA ми бяха много над бюджета, а допълнителна Gerda нямаше как да сложа в моя конкретен случай, си взех патрон на Mul-T-Lock.
Дано не се стига до там да разбирам дали съм сбъркал, пожелавам го и на колегата, каквото и да избере.

Тема "Мнение за патрон за брава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: