Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lkxjj - напреднал
Проблема е окончателно решен след слагане на капа и хубаво затягане на ръка(някой тук беше споменал, че съм много як). Благодаря за вниманието :)
Lutchezar - майстор
Затворен резервоар с вода и нагревател се нарича бойлер, хубаво е да няма въздух в него, напълни го целия.

Браво.
bigdragon - майстор
Човека събира опит в ингилизко...
Затворен резервоар с вода и нагревател се нарича бойлер
в България.

В Англия му викат heater

котел - boiler, cauldron, kettle, caldron.
бойлер - heater, boiler.
lkxjj - напреднал
Под boiler се разбира който работи с газ и снабдява и отоплителните радиатори. Water heater е електрически, те са с различен капацитет, от 10л до 250л. Това е което имам. Апартамента работи изцяло с електричество, няма газ. Притесних се от шума в началото като пуснах водата да няма някъде теч и от водомера как върти :lol: А иначе като ползвам топла вода винаги се чува някъв шум там. Явно автоматично се допълва с вода и седи винаги пълен. Аз като спрях водата от вчера почти съм го изпразнил и се надявах, че поне мога да разчитам на топла вода :shock:
Lutchezar - майстор
Включен нагревател или не, вътре трябва да е пълен с вода.
bigdragon - майстор
Радвам се че нещата са на финала и сега можем да си чешем пръстите и клавиатурите.
Те това е boiler

Изображение

zz_stefanov - майстор
boiler -> котел

побългаряването на значението е типично.
MamaMy - майстор
пон авг 08, 2022 4:24 pmLutchezar написа:
Голямо натискане да даваш акъл, а човека изрично каза, че това е квартира която напуска и не го интересува после. :cool:
Lutchezar - майстор
пон авг 08, 2022 7:03 pmMamaMy написа:
пон авг 08, 2022 4:24 pmLutchezar написа:
Голямо натискане да даваш акъл, а човека изрично каза, че това е квартира която напуска и не го интересува после. :cool:
Следващия да гръмне или да се подпали?
Нашия ич не разбира от техника, давай по българския принцип "след мен и потоп"?
След като продава пералнята, значи би трябвало да е негщгова, той да я е монтирал, и тогава кранчето дали е било пак така? Единствения вариант е да е имало друга пералня, тогава може кранчето да си върви счупено от поколения :-D
MamaMy - майстор
Туй са неща за които само предполагаш. Не знаеш нито какви са договорните отношения, нито какви са възможностите на квартиранта. Вместо да обясняваш едно по едно като за човек който не е в час, ти го заливаш с информация и го стресираш като размиваш нужната за него. Вместо да помагаш, пречиш. Спри се! Тук медали за брой мнения не дават.

Тема "Затапване на тръба след премахване на пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: