Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kozl - майстор
чет авг 07, 2025 7:55 amESPACE написа:
Намери начин да му подадеш 3V с кабелчета директно запоени към платката и да видиш как ще е.
Постоянно, стабилизирано напрежение ли :?
Пък ако има и ампермер да отчиташ консумацията, докато работи и след това :roll:

А м-у другото сега ми доде музата да пиша за дигитално фотоапаратче Панасоник
" с тестер за батерии" :-D
Еми не тръгва със секакви нови батерии, само с "по-добрите батерии".
Те така като одърте като снимачка, са го ползвам за тестер на батерии. Сравнено с другите два тестера от шир потребата, т.е. евтини джаджи, Панасоника се оказа мноо по-добър оценител на качествени батерии :weedman:
kozl - майстор
Нямам идея дали дистанционното ще се събуди, но темата - да :-D
Пледлагам и друга идея - проверка с термокамера.

Аз имах LC измерител, който престана да работи. На платката - един "заплют" чип (външно прилича на разпльокана капка в-у платката) и неколко еднакви по-малки. Взех назаем термокамера и един от малките се открои на камерата с повече топлина. Поръчах такъв чип, по спомени двоен ОУ.
Като доде чипа се оказа, че не мога да открия къде забутах уреда. Прибрах чипа с надеждата, че некой ден уреда ще се покаже. Минаха години и вчера като разтребвах го открих, прилежно разглобен и опакован в кутия.
Да ама като потърсих чипа и :finga:
Фана ме яд и с най-успешния Енструмент за Секакви ремонти :axe: , премахнах Секакви желания и пориви за ремонт на LC измерителя :lachtot:
Todorov_V - специалист
Намери начин да му подадеш 3V с кабелчета директно запоени към платката и да видиш как ще е.
Да, не е лоша идея и това ще тествам.
Todorov_V - специалист
чет авг 07, 2025 8:45 amkozl написа:
Нямам идея дали дистанционното ще се събуди, но темата - да :-D
Пледлагам и друга идея - проверка с термокамера.

Аз имах LC измерител, който престана да работи. На платката - един "заплют" чип (външно прилича на разпльокана капка в-у платката) и неколко еднакви по-малки. Взех назаем термокамера и един от малките се открои на камерата с повече топлина. Поръчах такъв чип, по спомени двоен ОУ.
Като доде чипа се оказа, че не мога да открия къде забутах уреда. Прибрах чипа с надеждата, че некой ден уреда ще се покаже. Минаха години и вчера като разтребвах го открих, прилежно разглобен и опакован в кутия.
Да ама като потърсих чипа и :finga:
Фана ме яд и с най-успешния Енструмент за Секакви ремонти :axe: , премахнах Секакви желания и пориви за ремонт на LC измерителя :lachtot:
Това с термокамерата е доста оригинално и между другото ме подсети нещо доста интересно и може би съществено за случая. Значи единият трик, който работеше, но до един момент беше да се вади едната батерия като не се ползва дистанционното и после като я сложиш работи пак за малко, включваш тв-то, канал, звук и вадиш батерията и после пак. Но не всеки път става, основно само с нови батерии. Във връзка с топлината ми беше мисълта, че ми направи впечатление, че като оставиш батериите вътре, стават топлиии и така и до ден днешен ако пробвам пак :?
ESPACE - майстор
чет авг 07, 2025 8:02 amkozl написа:
А не бе, трионообразно. #-o Да запои кабелчета на две батерии и да пробва. Много пъти съм се сблъсквал с недобре контактуващи батерии.
Термокамерата е скъпо удоволствие и при липсата й ползвам изопропилов алкохол. Там където първо се изпари е горещо :)
kozl - майстор
чет авг 07, 2025 12:05 pmESPACE написа:
чет авг 07, 2025 8:02 amkozl написа:
А не бе, трионообразно. #-o
Въпреки, че съм те цитирал, това не беше към теб, а към Todorov_V, че ме гъделичкат некакви съмнения :roll:
Съжалявам, че се получи така :sad:
kozl - майстор
чет авг 07, 2025 11:19 amTodorov_V написа:
Във връзка с топлината ми беше мисълта, че ми направи впечатление, че като оставиш батериите вътре, стават топлиии и така и до ден днешен ако пробвам пак :?
Това навежда мисълта ми за късо съединение. Може да е в чип и като се понагрее да прекратява работа :?
Пробвай с нови батерии и със спирта по описания метод.
Todorov_V - специалист
Оххх, то едно да е на ръка. Проблемът е, че аз имам достъп до цялата "карантия" вътре само като съм разпоил двете платки за клавиатурата, те са на много крачета хванати...и не знам ако не сложа двете парченца на клавиатурата и си вържа батерии, дали ще има значение за компонентите ако не е с клавиатурата запоена обратно :| , не знам дали ме разбрахте. Абе тази
Прикачен файл:
IMG_20250807_181736.jpg
вечер ако мога ще пробвам.
kozl - майстор
Пробвай без клавиатурата.
Клавиатурата свети ли?
А защо разпои кварцовия резонатор?
Трябва да го върнеш преди пробата.
Последна промяна от kozl на чет авг 07, 2025 6:37 pm, променено общо 1 път.
Todorov_V - специалист
чет авг 07, 2025 6:32 pmkozl написа:
Пробвай без клавиатурата.
Клавиатурата свети ли?
Не, не е светеща.

Тема "Ремонт на дистанционно за телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: