Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
enviro - специалист
този САТЕН ГИПС 25кг. КНАУФ колко бързо исъхва нещо като гипсовата мазилка ли е или по бързо?
andro440 - майстор
:lol:
jekasus написа:
Хората луди пари дават за такава декоративна мазилка :-D
andro440 - майстор
enviro написа:
CT 126 и на много места ми казаха че като сложа малко лимонтузо и се втрърдявало по бавно.но незнам коолко е вярно не посмях да пробвам :D

аз слагам винен оцет -няма вдървяване ....това естествено в кръга на шегата .няма го вече онова 126 ....и 127 на хенкел с ,което преди ставаха чудеса -сега е на някаква циментова основа -не съм го пробвал ,защото работя с друго вече !
нищо не се слага -бъркаш с вода и мажеш -трябва и ръка и инструмент ...усет и око
mitko64 - майстор
Най- важно е да се премениш с бели работни дрехи. Днес зеленият ми гащиризон стана комуфлажен.
PCL82 - майстор
На който не му е ясно на пазара има два вида гипс и гипсови продукти-естествен гипс (в България това е този от с. Кошава) и гипс от сероочистващите инсталации на ТЕЦ-овете.

Първият гипс е с висока чистота. При допир с кожата я изсушава, но след това тя се оправя (ако не се работи всеки ден с него).
Промишленият гипс от сероочистките или REA- GIPS е по евтин и се ползва за производство на гипсокартон и гипсови шпакловки. Съдържа 15 пъти повече живак (около 1милиграм на кг бях срещнал).

http://www.technogips.bg/bg/17/rea_%D0% ... %D1%81.htm

След работа с гисово лепило Пърлфикс на Кнауф и сатенгипс кожата на ръцете ми дълго време беше суха и почна да хваща мазоли.

Та с химията е лесно, мръсно и нездравословно, а с естествения материал се иска малко майстормък.
VLADO66 написа:
По принцип циментовите шпакловки имат по-ниска паропропускливост.
Циментовата шпакловка се полага върху здрава основа ( направо върху бетона,силна циментова мазилка,) или за влажна среда. Цимента диша различно от гипса и хоросана. Случвало ми се е да отлепи самата мазилка след година. За вътре е по-добре да се използва гипсова шпакловка и колоркит за финиш.
sabi69 - специалист
Всеки си има начин на работа - но аз съм стигнал до извода , че върху обикновена мазилка трябва първо да се грундира с течния грунд напр. розовия на Боро. След това върху мазилката задължително слагам мрежа - хем по-лесно се шпаклова , хем не се откъртват малките песъчинки по време на шпакловането които пречат в последствие. Аз шпакловам с euro mix 131 с фибри защото колкото и да са прави стените, винаги има на места поне 3-4 мм.та дори и повече дебел слой - после за финиш гипсова шпакловка на боро зелената торба.
Дано съм бил полезен.
mitko64 - майстор
Допреди месец се правих на шпакловчик на две стаи и изредих на Боро лепилото и гипсова шпакловка, на Регипс сатена, на Кнауф сатена и бяла, циментова за вътрешно на Вебер. Според мене най- подходящи за начинаещи са сатена на Кнауф и циментовата на Вебер(най-отворено време за работа около час), стържат и шкурят се идеално. На боро грушлясват в кофата за 15мин. Турският сатен също става но по- гадно се шкури.

Тема "с какво да шпакловам стените върху обикновенна мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: