Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
nikolovvd - майстор
Ще напукаш шпакловката.
Ако имаш път към Видин се обади да си поговорим!
КИМИ - специалист
Топуза не върши работа- четката излиза мазало с нея.
Идеята ми беше че нафтата ще се размеси с катраните и заедно ще изгорят,
после пак слагам шапката и готово. Приготвил съм 10 л. нафта трябва да стигнат за накисването- 8-9м. комински тела 50Х30.
VLADO66 - майстор
Това с паленето на комин е пожароопасна работа.Чувал съм че с нафталин има резултат.
chapara - майстор
VLADO66 написа:
Това с паленето на комин е пожароопасна работа.Чувал съм че с нафталин има резултат.
Именно две шепи нафталин там където вкарваш кюнеца. Обаче трябва готовност за евентуален локален пожар, защото от горе ще е като горелка. И наблюдение около къщата. И не изгаряйте разни пластмаси в печката вместо да отидат на боклука :wink: Дървата катран не правят. :wink:
КИМИ - специалист
Нафталина може ли да го запаля в една консерва в ревизионния отвор, който е най- ниското и да гори пущината колкото си иска?
Тани - модератор
Гледай поне да няма вятър, че ще подпалиш някой съсед! Яко хвърчат искри! Не знам и дали от температурата няма да напукаш коминните тела. Явно не си виждал горящ комин, след като се каниш сам да го запалиш и си оптимистично настроен да изгори за 5-10 минути! Приготви си оцет, ако стане опасно! Прочети повече, за да си подготвен!
nikolovvd - майстор
На нафталина, ако надвишиш определено количество, може да направиш голяма дупка.
Ако се запалят саждите в комина става страшно. При мен като се запали комина на къщата, при това случайно, затворих отвора и въпреки това горя, ако може тлеенето да се нарече горене, около 2 часа и комина се напече доста.
Това ще рече, че не можеш да си задържиш ръката на него. През последвалото лятото, с дрелката и една видия, прорязах всички пукнатини и ги запълних с лепило и после шпакловка и латекс. Голяма играчка падна, да знаеш. Комшията над мен и той извърши същата операция, но това което е напукано между моя таван, който представлява окачен таван от гискартон и каратаван, което е 25-30 см до неговата плоча, няма кой да замаже. Затова минах на варианта външен комин, вместо да се чудя защо има дим в къщата.
КИМИ - специалист
Колко е дозата за нафталин- данните за размера на комина са 9м. и ком. тела 50Х30?
Искам само културни леки фойерверки, а не заря като за 2-ри юни да ме онодат от пожарната?
Бат Иво - специалист
КИМИ написа:
Бат Иво написа:
Какво е това къща или панелен апартамент ?
Еднофамилна тухлена къща на два етажа над приземния, който е на нивото на гаража и мазата(къщата е на наклон и мазата е на 60% вкопана в Балкана)
Та печката е в тая стая на приземния етаж, моята спалня е отгоре(аз съм с климатици), после има още един етаж и таван.
Комина е от готови цим. ком тела- чак до покрива, допреди 2 м. нямаше шапка и понеже циментовите тела отдават повече топлина от тухлените и заради врачанските тлъсти мъгли 4 месеца-
отвътре се е натрупал 100 кила катран се е стекъл, но съм замислил да го изгоря-
над топуза ще навържа гъби и парцали с нафта и хубаво ще го натъркам и после- фойерверки ще хвърчат от него докато обгори.
Според мен трябва да направиш следните неща. Комина трябва да има шапка. Трябва да има изолация на тези коминни тела . Една от причините за сажди и конденз е студен комин. Това мисля аз де. Измисли друг начин да се грееш не да разчиташ на топлината на комина.Едно е кюнец друго е комин !
ttttttd - специалист
Едно от най важните неща за избавянето от кондезите и съответно налепите във вид на катрани е тягата на комина.Имах проблеми преди години.За 24ч имах 7-10литра кондез.Страшно беше.Оправих тягата на комина с удължение от неръждавейка и вата от тази с фолиото плюс алуминево тиксо отгоре.Налепите в комина можеш да ги махнеш с нафта на напоен парцал набучен на железен прът.Като процедурата я започваш от най горния ревизионен отвор.След изгарянето на първата секция започваш със следващата и така до най долу.Като изчакваш изгорялата секция да изстине.Няма да се плашиш от рева които издава комина щом извадиш парцала нещата се успокояват.Преди да започнеш процедурата провери как е комина спрямо гредите и мертеците на тавана.Има ли метална обшивка или е опрян до дървенията.Това е доста важно защото на върха на комина температурата ще е най висока.НЕГО ПАЛИ НА ВЕДНЪЖ НИКОГА ще направиш беля.При затопляне на комина тягата се увеличава многократно.Когато е запален целия поради това че в него има катрани напоени със смоли и и какво ли още не,което се явява и гориво за същия става страшно.След тази процедура и оправянето на тягата повярвай кондезите и петната ще си отидат за винаги.УСПЕХ

Тема "С какво да шпакловам почернял от катрани и глеч комин?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: