Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
pipilica - майстор
Е и аз му го казах още в началото ама не слуша.
Lisko - майстор
Все едно сме се върнали във времената на инквизицията. Носело било... Носи също толкова колкото четирилистните детелинки, черните котки, и т.н.
И не, не ми се струва смешно, но е парадоксално просто във века в който живеем, знанията и технологиите които ползваме да се вярва на бабиби деветини. Ако е за нещо позитивно - по-може, ама за страх - не е редно !
egomen66 - майстор
Този череп да не е на НИКИФОР...... Сложи го в една торбичка и го зарови.... да си почива в мир. #-o
pipilica - майстор
Lisko написа:
Все едно сме се върнали във времената на инквизицията. Носело било... Носи също толкова колкото четирилистните детелинки, черните котки, и т.н.
И не, не ми се струва смешно, но е парадоксално просто във века в който живеем, знанията и технологиите които ползваме да се вярва на бабиби деветини. Ако е за нещо позитивно - по-може, ама за страх - не е редно !
Ми не съм съгласен с теб. Какво общо има технологичния напредък с лошото което може да ти донесе нечий череп. Това че не вярваш в нещо не значи че то не съществува или не действа.
crez - майстор
Lisko написа:
Да, може и така някой да го тълкува, [-X ноооо счита се за кошунство,(в християнството) оскверняване разравянето на мощите на починал. Вечния покой на мощите на починалия е неприкосновен. Душата на този несретник принадлежаш този череп си го търси, зарови го по християнски,запали една свещ и го остави да почива в мир.
al4o - специалист
А тези убавци дето си държат урни по камините :?
dadko - майстор
crez написа:
Да, може и така някой да го тълкува, [-X ноооо счита се за кошунство,(в християнството) оскверняване разравянето на мощите на починал. Вечния покой на мощите на починалия е неприкосновен. Душата на този несретник принадлежаш този череп си го търси, зарови го по християнски,запали една свещ и го остави да почива в мир.
А как да разбере, че черепа е на християнин? Има вероятност и да е мюсюлманин. Може и на пълен атеист да е.
И в случай, че не е бил християнин първия собственик на черепа- да му направи християнско погребение....??? Така, че- да го зарови, ама- без свещи :-)

Малко извън темата-в техникума имах познати, които си търсеха истински черепи, за да ги рисуват. Един си беше и намерил- незнайно отъде. Рисуваше страхотно и не го притесняваше, че има истински кости в къщи...Но- за да се научиш да рисуваш човек- трябва да познаваш анатомията му.
Lisko - майстор
crez написа:
Е да, но той нашия човек нищо не е разровил - намерил го е на тавана.

Прочее не знам дали сте чели, но имаше една жълта статия че Великият Кийт Ричардс бил изшмъркал баща си. Прахта на баща му била в кутия над камината, и веднъж Кийт като бил на черешата и му се шмъркало още, дръпнал няколко магистралки от баща си (по погрешка де). По-скоро е измислено от жълтата преса или пък Кийт се е пошегувал нещо.
ето го - пират и с китара: https://metrouk2.files.wordpress.com/20 ... 772579.jpg
piron45 - майстор
al4o написа:
А тези убавци дето си държат урни по камините :?
Това е най доброто място за тъщата. :lol:

Тема "Поддръжка на череп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: