Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
fox_vt - майстор
И аз го намекнах това за миризмата на пушек вечер.Ами така е яко мирише но в помещенията не.Защо-много просто по същата причина по която има конденз по прозорците.Дограмите са толкова херметизирани че пушек вътре не влиза факт.Само ако отворя за да проветря вечер и в стаята става чудо.Разбира се за хората които ще кажат ей сега ама ти какво дишаш цяла нощ като нищо не влиза-ами спарен въздух на сутринта яко :lol: И аз обмислям идеята за направа на рекуператор и наред с него и задължителните филтри иначе няма да има конденз но пък ще има тема "откъде качествен противогаз" :weedman:
шоп - майстор
Рекуператор се прави лесно, но филтрирането на въздуха ( респективно и водата) си е наука и доста четене.

Обикновенно ползвам 3 вида филтри за грубо, финно и хепа филтър. Наклон за източване на конденза и УВ лампа - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Озонатори, ароматизатори и т.н. - по желание:-)

99% съм сигурен, че след такъв рекуператор въздуха е по-чист от въздуха в обществените сгради и офиси с централна климатизация, няма плесени, спори, бактерии.
radius - майстор
Шопе, стига писа в тая тема, че после трябва някой да я отцепи като важна. :razz: Чакам с интерес темата за рекуператора, че ми писна нощем по 2 пъти да проветрявам.
шоп - майстор
:partyman:
ще има и нова тема, щом съм обещал. Сега съм на друга вълна, по интересна и нова за мен, но като задухат виелиците навън, ще седна с ножичка и лепило да сглобя един. дано привлеча и децата да помагат :razz:

Там се надявам по-професионално да се обсъждат вентилатори, филтри, ув лампи, кондензи, типове на рекуператорите и така.

Тема "Конденз по ПВЦ прозорец-решение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: