Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
arxd129 - специалист
Пружините не съм пипал.
Амортисьорите - демонтирах ги само от захвата им за дъното но корпуса на пералнята. И пак ги захванах там след ремонта.
Тежестите - само предната /тази под люка/ демонтирах. И пак я монтирах. Горната тежест не съм я пипал.

Старнно откъде се появи това три-четирикратно тракане /думкане/. Никога преди това не го е имало.
Все има някакво обяснение за появата му. Ама... кой ти е въдил вълци; та да знае.

Възможно ли е пружините да са се разтегнали...
arxd129 - специалист
MamaMy написа:
Закачихте ли и двата амортисьора правилно?
Правилно, правилно... колко правилно. Има ли някаква особеност? Или изискване за правилност?
Тони Ст. - специалист
Има.амортисьорите имат тампони,които трябва да се монтират на мястото си . да не се разменят,защото не рядко са различни и се състоят от по 2 части. Второ-амортисьора имам един начин на монтаж,ако се монтира обратно ,не върши работа!
arxd129 - специалист
Тони Ст. написа:
Има.амортисьорите имат тампони,които трябва да се монтират на мястото си . да не се разменят,защото не рядко са различни и се състоят от по 2 части. Второ-амортисьора имам един начин на монтаж,ако се монтира обратно ,не върши работа!
Няма как да съм разменил никакви тампони, нито да съм монтирал амортисьорите обратно. Защото не съм разкачвал амортисьорите от казана. Единствено ги разкачих от дъното на корпуса на пералнята. И пак ги свързах там /демонтирането и монтирането се състоеше в развиването и завиването на една гайка/.

Възможно ли е проблемът да е в пружините /не че тях съм ги демонтирал, де/?
Тони Ст. - специалист
Може ,но е малко вероятно.Трябва да се разтегнат много ,за да правят бели.Да не би самите амортисьори да са здали багажа,или поне единия от тях. Свали ги от място и виж как работят.
MamaMy - майстор
Амортисьорите се стягат окончателно както и на колите. При увиснало състояние на казана. Ако казана е подпрян и стегнете амортисьора се получава едно посукване на тампона и сили действащи във всякакви други посоки освен в работните. :)
arxd129 - специалист
Хм. Главата на един от болтовете /т.е. на поне един от болтовете/, които закрепват предната бетонова тежест към казана, се удря в ламарината, представляваща предната фасада на корпуса на пералнята. Около люка.
Тъй като това не се беше случвало преди ремонта, значи, че по време и след ремонта казанът /заедно със закрепената за него бетонова тежест/ се е преместил напред - в посока към люка, напред. И при залюляване на казана - главата на болта бие по ламарината. Сериозно бие. Необяснимо защо е станало това преместване на казана напред!

Ако приемем, че след ремонта монтажът на пералнята съм го направил правилно, то от какво произтича това преместване на казана напред?
А ако приемем, че монтажът не е правилен - къде може би ми е грешката в неправилния монтаж?

Благодаря.
arxd129 - специалист
MamaMy написа:
Амортисьорите се стягат окончателно както и на колите. При увиснало състояние на казана. Ако казана е подпрян и стегнете амортисьора се получава едно посукване на тампона и сили действащи във всякакви други посоки освен в работните. :)
Благодаря за съвета. Не знаех че е така се процедира с амортисьорите.
Сега пералнята работи.
Утре ще погледна отново амортисьорите. Вероятно в тях ми е грешката. Защото наистина ги стягах без казана да е в увиснало положение. :?

Тема "Защо няма/ло/ как пералнята да протече през захващането на маншона на люка към казана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: