• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
христо75 - напреднал
Съдомиалните с флоуметер, каквато е ВЕКО DFN6833, имат ли пресостати?
kozl - майстор
чет юли 02, 2020 9:12 amхристо75 написа:
Съдомиалните с флоуметер, каквато е ВЕКО DFN6833, имат ли пресостати?
А този оранжевия маркуч, къде отива в другия край?
Според мен не може без нивомер. Примерно да допусна, че количеството входяща вода ще се измерва през дебитомер и като достигне зададеното ще спре да пълни. Възможно е но не ми се вярва.
Иначе в някои по дърти коли показанието на нивото в резервоара се изчислява от комп. И стрелката се мести нагоре надолу без да е доливано гориво, а от начина на каране. Та некои не можеха да повярват, че е така, но аз свалих схемата на датчика в резервоара и се оказа, че той измерва ниво само при подаване на контакт за един импулс, след което по тази информация компа управлява стрелката за горивото. Това на Рено 25.
Сега на моя кола има трип компютър дето изчислява колко пробег ми остава с данните от нивото в резервоара, а стрелката отчита нивото в резервоара.

А и ето подобен полавков уред за Беко. Вижда се на снимката стиропора.

Прикачен файл:
датчик преливане Беко.jpg
датчик преливане Беко.jpg (26.5 KиБ) Видяна 1436 пъти
христо75 - напреднал
Здравейте,
оранжевият маркуч, който всъщност е бял, но към края си е променил цвета от някакво
вътрешно отлагане, та другият му край отива в долния край на вентилационната система.
Що се отнася до поплавковото устройство със стиропора, което сте показали,
моето е почти същото, само че освен двата полумунщука има над тях още два нормални изхода за въздух, към които са свързани две тънки
тръбички, които са изведени от двете страни на миалката на около 25см височина, където завършват на някакви пластмасови правоъгълни накрайнци.
Като изключим ролята на стиропоровия поплавък, не ми е ясен принципа на работа на тази система от тръби.
христо75 - напреднал
Проверих отново превключвателя на устройството с поплавъка.
Ако номерираме контактите отгоре надолу 1,2,3 (кафяв, сив, оранжев)
1 - 2 са нормално отворени
1 -3 са нормално затворени
При повдигане на поплавъка с ръка, става обратното.
Ресет не минава.
Гр.1 си остава.
zz_stefanov - майстор
чет юли 02, 2020 3:20 pmхристо75 написа:
Проверих отново превключвателя на устройството с поплавъка.
Ако номерираме контактите отгоре надолу 1,2,3 (кафяв, сив, оранжев)
1 - 2 са нормално отворени
1 -3 са нормално затворени
При повдигане на поплавъка с ръка, става обратното.
Ресет не минава.
Гр.1 си остава.
Ако има как да направиш тази проба при платката, че знае ли се как е електрониката. Понякога гърмят входове. Не е лесно да се диагностицира след като нямаш натрупан опит.

Тук има инфо, но не точно за същата. https://www.service-ruse.eu/forum/topic ... topic=1119 Маркучетата към поплавъка са от зони които ако прелеят трябва бързо да се изключи водоподаването. Този ключ (CO) на поплавъка, като се задейства трябва директно да включи помпата.

Остава ми въпроса, ако няма сензори за ниво, как решава че е изпразнила. Става по време, но ако не е изправна помпата, на следващия цикъл ще е препълнила.

https://www.service-ruse.eu/forum/topic ... 1593066970 :)
христо75 - напреднал
Маркучетата от поплавъка са извън казана на миялката и според мен нямат достъп до вода.
lov - майстор
Пресен случай от вчера с проблемен дебитомер на колега от форума. Още не се е оплакал че му пуши главата да намери нов. :)
Вярно че не е пералня но електрониката хваща при теста и всичко приключва защото влиза в авариен режим. Та и тук нищо чудно и да има пак някаква връзка. След като не може да отчете реалния дебит тръгва да изпомпва. И аз ако съм писал алгоритъма на машината бих го направил по същия начин.
Въпреки че все още не съм убеден че не е от поплавъка. Не на празно по горе писах че само с уред може да се получат грешни показания. Имал съм такива случаи и то не един. Поради корозия микроключето си даваше утечка. Колегата Стефанов дава съвет да се провери платката Което може и така да е, но аз поне на това което съм попадал тази защита винаги е била само силова. Ключето по най тъпия начин изключва бубината на вентила за подаване на вода и включва директно помпата. То малко по сложно че и програматора си тръгва към стоп на програмата за да може да изключи и по време. Но така е направено.
христо75 - напреднал
Благодаря ви, че отделяте от времето си да анализирате този казус,
но какво на практика мога да предприема аз.
Ако проблема е само в превключвателя на поплавъка,
мога ли да дам на късо контакти 1 и 3 и да имитирам нормална работа на устройството?
Това би трябвало да предизвика отпадане на гр.1.
Може да потърся ново такова устройство. Едва ли е повече от 20 лв.
Ако грешката не отпадне, тогава какво да правя?
Накрая сигурно ще се обърна към сервиз, въпреки, че отзивите не са много добри.
lov - майстор
Точно това се опитвах да обясня даже няколко поста по на пред. Извадете буксата и сложете мостче на въпросните контакти които нормално са затворени. Но огледайте и внимателно буксата също. Влага и ток правят невероятни неща. :lol:
kozl - майстор
Ако от мосчето няма ефект, провери проводниците за прекъсване в зоната на сгъване м-у вратата и корпуса на миялната. Втората и третата повреда на наша миялна бяха от прекъсване на проводници при вратата. Вече съм на 4 проблем с АЕГ-то, ама моето е полурроблем щото все пак върши работа и имаме полза от нея.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Съдомиална beko 6833 зацикли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: