• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kozl - майстор
вт юли 12, 2022 9:46 pmatom3 написа:
2. С какво да загладя плочата от снимките, да е готова за ламината. В Практикер ми препоръчаха самонивелираща се смес 1-20мм, 21лв за 25кг, заедно с валяк за обезвъздушаване и специални обувки за ходене по нея което ми звучи нелепо, някой ползва ли такива? А приятел ми каза, че и с циментова замазка за 5.70лв за 25кг пак същото ще станело. Кое да избера?
Да загладиш плочата може и със шпакловка с циментово лепило (теракол).
За самонивелиращата смес има писано в този форум.

Думата заглажда подсказва за малка дебелина на пласта. Може да се ползва готова смес за замазка, но дебелината на замазката трябва да е повече от два пъти големината на максималната зърнометрия в сместта. Освен това ако не е с добавки за ускорено набиране на якост ще трябва да се изчака според инструкциите.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юли 20, 2022 10:45 pmatom3 написа:
Изглежда вече нямате желание да отговаряте..
Ей! Мамин! По всичките ти въпроси е писано във форума. Чети!
atom3 - специалист
Чета и търся уж.
Искам да монтирам сега вентилатор в тоалетната, съществуващия въздуховод обаче е 100мм и вентилатора който имам и той е 100 диаметър, не влизат едно в друго. Как да извърша прехода между двете? Не намерих друг такъв въпрос.

Изображение

Съществуващата тръба има външна резба.

Изображение

Изображение

Това е вентилатора който имам.
atom3 - специалист
Купих едно такова но е същия размера като вентилатора и тръбата, не влиза никое в никое.

Изображение

Лепите ли го вие или как процедирате?
kozl - майстор
Е оти купуваш такова. Тва де си снимал

Изображение

не е ли PVC коляно. Ако тъй намери парче PVC тръба Ф110 с дебелина 3 mm или 2,2 mm. Вътрешният диаметър ще е 104 или повече мм и вентилатора ще влезе. Аз омотавам около вентилатора уплътнение за дограма и влиза тегаво, но уплътнението пък го фиксира и не ползвам друго за фиксация.
atom3 - специалист
Да, звучи добре да ползвам тръба 110 за съединението между вентилатора и въздуховода така ще процедирам.
Иначе наваксах с другите задачи и утре ще започна с подравняването на пода и след това ламината за които писах преди десетина дни тук. В тази връзка
мисля да използвам рядък цимент да запълня дупките по плочата като тези отдолу на снимката и след като исъхне ще залея с на Баумит саморазливната. Трябва ли да залепя отделителна лента по стените, каква им е целта да намали напукванията в замазката ли? Остава ли завинаги там тази отделителна лента или се маха след исъхване, колко дебела да взема и понеже ще заливам едновременно в стаята и коридора по рамките на вратите да я залепям ли също?
Изображение
atom3 - специалист
Добре, ето друг въпрос, електричарски. Ще свързвам бойлер, на мястото където ще е има изведен кабел с три жила и връзките за вода. Не знам защо са три жици всички контакти в апартамемта са с две, сградата е строена преди 26 години не мисля че има шанс да има отделно заземяване. Та понеже бойлера пристига с щепсел как е по-добре да постъпя, да сложа IP54 контакт в банята под бойлера и да го включа или да отворя бойлера и да закача кабела директно? Самия бойлер няма ключ от тези класическите червени за щракане. Със сензорно копче за изключване е, казвам го ако ще промени подхода.
Изображение

Много ме дразни, че са сложили с червени дръжки и двете кранчета...

Изображение
chapara - майстор
Червени, зелени, по закон студената вода трябва да е дясната тръба, демек дясното червено кранче,😁😎
krasi92 - майстор
Такова имали такова сложили. Моето куче като някои го дразни оно отива и го апе. Смени едното червено със синьо и готово. Ако махнеш щтепсела с кабела ще е по добре ноооо гаеанцията важи ли после
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Довършване на ремонт на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: