Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Изображение
Може и пудра.
пишман_майстор - майстор
Не, че ся ще защитя единия или другия, но греста се пълни "догоре" . И сега ако няма на щил или хуск ( или там к'вато е друга маркова) , става и обикновен литол 24 . Тя не е високотемпературна , разлива се, достатъчно добра е за целта . И да греста малко или много си намира път и изчезва от мястото си. Затова мазането на 20-ина часа + - е ориентировъчно за пълнене.
Аз съм сменял навремето на китайка лагери. И само лагерите ( качествени) бяха над цената на цял , нов редуктор. Смятайте.
gogo7777 - майстор
чет май 01, 2025 11:15 amпишман_майстор написа:
И да греста малко или много си намира път и изчезва от мястото си.
Ако не пълниш редуктора с грес, още повече го поддържаш пълен, няма да "бяга" греста и крачолите ще са ти чисти. :wink:
пишман_майстор - майстор
Ами те моите ( крачолите де) няма грес по тях, виж гюрлюк и други неща - има.
И въпреки добрата поддръжка ( от мен) на единия ми храсторез хуск , редуктора леко взе да се олуфтява. Слабо място на моделите 43-45 кубика. Нови лагери и ще го оправя.
Интересното е, че е ползван предимно с кордова глава ( от най-масивните, но не и с ножове ) . Няма се учудя ако се окаже китайски редуктора. Докато на 52 кубиковата , която е по-стара сигур с едно 10 години повече , която е работила предимно с ножове и циркулярни дискове , редуктора е адски здрав. И до ден днешен само гресирван. Шведска му работа....
gogo7777 - майстор
Ти си технически грамотен. Убедил съм се в това.
За да се получи по-голяма хлабина в лагеруването причините са две. Превъртане в леглото или износване на самия лагер. По-нагоре намекнах за мазане на "търкалящ лагер". Ако по някаква причина в лагера попадне повече грес въпрос на време е той да започне да се хлъзга, а не да се търкаля. :wink: Конкретно за случая говоря.

Производителите на лагери дават характеристика и приложение на лагерите.....хиляда вида са :-D ....бързооборотни, бавнооборотни, двустранно капсуловани, еднострнно капсуловани, не капсуловани, къпещи се, ......и т.н. Всеки си иска своето. Ти също си прецени.

Та не се предоверявай на производителите на машини. Те нямат файда машината да ти е вечна. Това да пълниш бързооборотен редуктор с грес е лудост.....механика 5-ти клас :-D
Lutchezar - майстор
За да има натоварване в лагера, значи е дебсалансиран товара. И е нормално кордовата глава да е по-дебалансирана отколкото ножовете. При балансиран товар и съответно усилие, максимумът на натоварването не е там, съответно няма толкова износване.
chapara - майстор
Ако кордата не се навива по инструкция може и от там евентуално да дойде дисбаланс. Малко вероятно, но и възможно.
За мен лично тази глава е най лесно обслужваема.

Изображение
hidrazin - майстор
чет май 01, 2025 3:33 pmchapara написа:
За мен лично тази глава е най лесно обслужваема.

Изображение
+1
:partyman:
емовлаха - специалист
Работа без ножчето/предпазителя
Ножчето не прави работата с корда балансирана както с диск и нож. Прави я по-поносима, но да, без него вероятно има условия за повече вибрации.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет май 01, 2025 4:24 pm, променено общо 1 път.

Тема "Зъбни колела от редукторна глава на тример- износени?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: